2016. október 1., szombat

Termékteszt: új Alpro vérnarancs, és citrom-lime joghurt


Az utóbbi időben elég sok joghurtot fogyasztok (részben saját készítésű, részben lejáratközeli-leértékelt forrásból), hallottam, hogy nemrég dobták piacra ezt az új, lime-citrom és vérnarancs ízesítésű darabokat. Hát gondoltam próba-szerencse, úgyis ritkán veszek ilyen kis kiszerelésű cuccokat (felesleges, csak több a hulladék, bár természetesen így is a szelektívben landolt). 

Az Aldiban találtam rá, de láttam már a Tescoban és a Sparban is, kb. 700 forintos áron, ami (növényi joghurt-szinten nézve) korrekt, más Alpro/Joya joghurtok is hasonló összegre jönnek ki, ha a kilós árat nézzük, fél kilót kapunk a pénzünkért.

És hogy mennyire vagyok vele elégedett?


A biztonság kedvéért (na meg a lapos pillantásokért, amit a dobozra vetett :D) a párom kapta meg a felét, kíváncsi voltam, ő vajon mennyiben tapasztal mást, mint én. Elég édesszájú, a szintén Alpro termék vaníliás joghurtra is nagyon rákapott, ám mondjuk a kókuszos nem ízlett neki (mondjuk az nekem sem igazán, de semlegesebb volta miatt még akár sós kajákhoz is felhasználható).


Szóval először a világosabbat, a lime/citrom ízűt kóstoltam, ami valamiért a vaníliásra emlékeztetett, volt benne ugyan némi savanykás íz, de ha vakteszten szerepelt volna, meg nem mondtam volna, hogy ez nem vanília... viszont finomnak finom volt, de nem kiemelkedően, a páromnak abszolút nem tetszett.

A vérnarancsos számomra hatalmas csalódás volt, pedig más termékekben (tea vagy frissen facsarva, bármi) nagyon szeretem, de ez olyan kis gyenge és tompa volt, pedig nagy reményeket fűztem hozzá. Velem ellentétben a páromnak viszont ez tetszett jobban, el is cseréltük a maradék lime-osra :)


Összességében nálam egy közepes eredményt ért el, kitekintőnek jó volt, de újra nem fogom vásárolni.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem az alpro yofukat viszont ez az íz nem jött be annyira. Az áfonyás cseresznyés szerintem kicsit finomabb a legjobb pedig egyértelműen a nagy kókuszos vagy mandulás. 😀😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi az ötletet, szemezgettem velük, akkor kipróbálom azokat is, hátha :) Hű, nagy mandulással még nem is találkoztam, jól hangzik!

      Törlés