Két nagy konzerv-szerelmem volt régen, mégpedig a kukorica (amiből azóta inkább ha nincs friss, a fagyasztottat preferálom), a másik pedig a paradicsomos bab (amit már inkább saját magam készítek el).
Mióta ezt a blogot írom, számtalan olyan
 dolgot próbáltam ki, amit amúgy nem vettem volna meg (és a legtöbbjüket
 aztán nem is vettem meg újra), ez is egy ilyen dolog volt, ezer éve nem
 eszek ilyen jellegű konzerveket, de már annyiszor láttam a Bonduelle 
szószos babját a véletlen vegán listán, hogy elhatároztam: keresek 
valami konzerveset, valami babosat, ami méltó vetélytársa lehet. 
(Az
 érdekes az esetben, hogy az említett szószos babot még sosem kóstoltam,
 valamiért vannak márkák, amelyekkel szemben vannak fenntartásaim - akár
 indokolt, akár sem, a Bonduelle is ezek közé tartozik, némely termékét 
nevetségesen drágának tartom, pl a fagyasztott árukat, konzervekben is 
találni olcsóbbat és ehető minőségűt. Kérdezhetitek, hogy mit 
filléreskedek, ha úgyis kidobok egy rakás pénzt szintén drága, márkás 
vegán cuccokra, ám hozzá kell tenni, hogy míg egy 700 Ft-os csokoládét havonta egyszer vagy egy 1400 forintos csokikrémet kéthavonta egyszer 
veszek meg, addig nem mindegy, hogy egy gyorsfagyasztott zöldségkeverék,
 amiből több kiló is elfogy, kilónként 400 vagy 800 forint.)
Szóval
 térjünk vissza erre az ételre: nem vártam túl sok jót, ugyanis 
belefutottam már néhány igazán szörnyű minőségű babos konzervbe, amit 
aztán inkább "fasírtba" használtam fel, mert magában egyszerűen 
ehetetlen volt, ennél viszont pozitívan csalódtam, de nem is 
akármennyire! Nagyon kellemes, igazi "nyálcsorgatós" illata van, a 
paradicsomos szaft sűrű és telt ízű, egyszerre édes és sós, nem 
savanyú-ecetes, némileg fűszeres. A babot és a kukoricát sem spórolták 
ki belőle, nem csak 1-2 szem úszkál valami zavaros, híg lében.
Azt
 kell hogy mondjam, ritka egy jó étel volt, nagyon eltalálták az 
arányokat, a fűszerezést (ez annak fényében még tiszteletreméltóbb, hogy
 nincsen benne nátrium-glutamát, amitől még finomabbnak tűnne. még ha 
esetleg nem is az egy étel), igazán megkedveltem.
Szívesen
 vettem volna többet belőle, viszont kiderült, hogy sajnos csak egy 
átmeneti szezonális termék volt a Lidl-ben, néhány hétig volt csak 
megtalálható a polcokon (talán a mexikói hetek alatt? időnként van 
ilyen, résen kell lenni).
Ha
 sikerül elcsípnetek, próbáljátok ki, vegyetek egy pár darabot "vész 
esetére", igazi kis comfort food, amikor nagyon nincs idő/kedv/pénz 
semmire, jól fog esni elővenni és megmelegíteni, akár rizzsel, 
tésztával, vagy csak egy kis kenyérrel.
 






 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése