2018. január 3., szerda

Megkóstoltuk: El Tequito Kidney Beans & Sweetcorn (kukorica, bab paradicsomos szószban)

Két nagy konzerv-szerelmem volt régen, mégpedig a kukorica (amiből azóta inkább ha nincs friss, a fagyasztottat preferálom), a másik pedig a paradicsomos bab (amit már inkább saját magam készítek el).



Mióta ezt a blogot írom, számtalan olyan dolgot próbáltam ki, amit amúgy nem vettem volna meg (és a legtöbbjüket aztán nem is vettem meg újra), ez is egy ilyen dolog volt, ezer éve nem eszek ilyen jellegű konzerveket, de már annyiszor láttam a Bonduelle szószos babját a véletlen vegán listán, hogy elhatároztam: keresek valami konzerveset, valami babosat, ami méltó vetélytársa lehet.

(Az érdekes az esetben, hogy az említett szószos babot még sosem kóstoltam, valamiért vannak márkák, amelyekkel szemben vannak fenntartásaim - akár indokolt, akár sem, a Bonduelle is ezek közé tartozik, némely termékét nevetségesen drágának tartom, pl a fagyasztott árukat, konzervekben is találni olcsóbbat és ehető minőségűt. Kérdezhetitek, hogy mit filléreskedek, ha úgyis kidobok egy rakás pénzt szintén drága, márkás vegán cuccokra, ám hozzá kell tenni, hogy míg egy 700 Ft-os csokoládét havonta egyszer vagy egy 1400 forintos csokikrémet kéthavonta egyszer veszek meg, addig nem mindegy, hogy egy gyorsfagyasztott zöldségkeverék, amiből több kiló is elfogy, kilónként 400 vagy 800 forint.)


Szóval térjünk vissza erre az ételre: nem vártam túl sok jót, ugyanis belefutottam már néhány igazán szörnyű minőségű babos konzervbe, amit aztán inkább "fasírtba" használtam fel, mert magában egyszerűen ehetetlen volt, ennél viszont pozitívan csalódtam, de nem is akármennyire! Nagyon kellemes, igazi "nyálcsorgatós" illata van, a paradicsomos szaft sűrű és telt ízű, egyszerre édes és sós, nem savanyú-ecetes, némileg fűszeres. A babot és a kukoricát sem spórolták ki belőle, nem csak 1-2 szem úszkál valami zavaros, híg lében.

Azt kell hogy mondjam, ritka egy jó étel volt, nagyon eltalálták az arányokat, a fűszerezést (ez annak fényében még tiszteletreméltóbb, hogy nincsen benne nátrium-glutamát, amitől még finomabbnak tűnne. még ha esetleg nem is az egy étel), igazán megkedveltem.

Szívesen vettem volna többet belőle, viszont kiderült, hogy sajnos csak egy átmeneti szezonális termék volt a Lidl-ben, néhány hétig volt csak megtalálható a polcokon (talán a mexikói hetek alatt? időnként van ilyen, résen kell lenni).


Ha sikerül elcsípnetek, próbáljátok ki, vegyetek egy pár darabot "vész esetére", igazi kis comfort food, amikor nagyon nincs idő/kedv/pénz semmire, jól fog esni elővenni és megmelegíteni, akár rizzsel, tésztával, vagy csak egy kis kenyérrel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése