2018. január 15., hétfő

A gluténmentes vegán street food sztárja | Tökmag


A Tökmag hihetetlenül felkapott helynek számít, alig van olyan, ha fellépek Facebookra, valamelyik vegán csoportban ne jönne szembe velem egy itt készült ételről származó fotó. Borzasztóan kíváncsi voltam, vajon mire fel ez a nagy hype, vajon csak egy újabb múló divathóbortról vagy valami többről lehet szó?


A hely nem túl nagy, viszont kényelmesen elfér benne több ember is. Amikor mi ott jártunk, elég nagy volt a pörgés, folyamatosan jöttek az újabb és újabb éhes emberek, amire azért számítottunk is, érezhetően egy felkapott helyről van szó. Több angolul beszélő vendég is megfordult amíg ott voltunk, gördülékenyen ment a kommunikáció.

A beltér hihetetlenül ízléses, a fa és a zöld növények nagyon szépen harmonizáltak, a pult, és a pult mögötti rész is teljesen összeillett, ügyes munkát végzett, aki tervezte, egyszerűen jó érzés volt bent lenni.  Mivel nyár végén látogattuk meg, a kiülős opciót választottuk, kellemes, csendes környezetben fogyaszthattuk el az ételeket.


A választék szendvicsekben, burgerekben, krémlevesekben, smoothiekban, zöldségchipsben merül ki, én leggyakrabban burgert láttam a neten, végül mégis szendvics mellett döntöttem.

Mi epres smoothie-t ittunk és tofus szendvicset ettünk, illetve olyat, aminek a krémje kísértetiesen emlékeztetett a körözöttre.


A kellemes beltér mellett maguk az ételek is hihetetlenül esztétikusak egytől egyig, látszik, hogy igazán nagy gonddal foglalkoznak minden kis részlettel.

Minden gluténmentes, cukormentes, élesztőmentes.

Az ételeket újrahasznosított papírtálcán kapjuk - sőt, a poharak is ugyanilyen környezetbarátak, továbbá a desszertes és smoothies poharak lebomló kukoricakeményítőből készült műanyagból vannak.


Szerintem érzitek, hogy sikerült engem is meggyőzniük, ha akarnék sem tudnék olyasmit mondani, amibe beleköthetnék. :)

Végig kedvesek voltak velünk, mosolygósak, közvetlenek és kedvesek.



Az árak nem eltúlzottak, meg merem kockáztatni, hogy hasonló, mint a nem vegán helyeken.

Mindenkinek jó szívvel tudom ajánlani.

Elérhetőségek:
Budapest, Hollán Ernő utca 5.

Nyitvatartás:
H-V: 9.00 - 20.00
A bejegyzés nem szponzorált, a képek a engedéllyel készültek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése