2018. június 28., csütörtök

Megkóstoltuk és kedvencet avattunk: Creme Vega (Dr Oetker)

 

Pár napja a legtöbb vegán csoportban belefuthatunk a Dr Oetker-féle Creme Vega nevű növényi alapú tejföl Magyarországra való behozataláért létrehozott petíciótóba, én pedig pont az elmúlt hetekben jutottam hozzá, így mindenképpen meg szerettem volna mutatni nektek, pontosan miről is van szó. A termék Ausztriában és Németországban is kapható, ami jó hír a kint élőknek vagy a hozzám hasonlóan határmentieknek. 
 
A termék már Magyarországon is kapható többek között az Aldiban, Auchanban, Tescoban, fotókat a magyar változatról a bejegyzés alján találtok!

Aminél először is nagyon meglepődtem, hogy ez egy icipici dobozka, a százforintost mellé téve arányaiban láthatjátok, hogy nem egy hagyományos tejfölös pohár méretű dologról van szó (a 150 gr-os mennyiség egészen addig elkerülte a figyelmemet, amíg élőben meg nem láttam, érdemes erre felkészülni, hogy ne legyen csalódás, főleg az árat illetően - kb. 3-4 evőkanálnyi cuccról van szó).



Az állaga valóban a mások által is leírt tehéntejből készült tejfölre hasonlít kísértetiesen, ezt a hasonlatot őszintén szólva mindig fenntartással kezelem, ugyanis pár kivétellel (mint pl a Vego csokoládé, vagy a DM-es "nutella", a Kuhbon karamella), azért érezhető hogy nem ugyanolyan, nem feltétlenül rossz értelemben, csak valamiben más, felismerhető a "turpisság". 

Viszont ez a termék a kivételek közé tartozik, ugyanaz az állag, ugyanaz az illat, ugyanaz az íz. Félelmetes.


Mindenkinek jó szívvel ajánlom kipróbálni, aki hozzá tud jutni, igazán meglepő élmény.


Összetevők magyarul: Víz, Kókuszolaj, Szójafehérje, Dextróz, Természetes Aroma, Élesztőpor (sörélesztőpehely?), Tengeri só, Savanyúságot szabályzó anyag (Nátrium-citrát), Baktériumkultúra

Fotók a magyar termékről:








2 megjegyzés: