2021. március 16., kedd

Megkóstoltuk: Vegán epres fánk - Auchan Vegan Pink Donut

Korábban már olvashattatok az Auchan Dark Donut néven elérhető csokoládés fánkjáról, egy ideig nem találkoztunk itt Sopronban a másik két vegán péktermékkel, ezért azokról eddig nem esett szó. Viszont a napokban sikerült fellelnünk mindkét másik verzióból (a fotón látható epres fánkból, illetve a pálmalevélből is), gyanítom, hogy mostantól kezdve folyamatosan kapható lesz, mivel eddig a címkék sem voltak kint, most pedig saját kis szekciót kaptak (nem egymás mellett vannak, de gyorsan végig lehet futni a választékot, ha tudja, mit keressen az ember).

A csokis és az epres fánk, a pálmalevél biztosan vegán, ezeket keressétek:

Sajnos az interaktív panelen továbbra sem találtuk meg a termékeket, így az összetevőket nem tudom megmondani, ami biztos, hogy nem gluténmentes, így aki kerüli a gluténtartalmú élelmiszereket, az sajnos nem fogja tudni megkóstolni.

Szintén, mint a csokis esetén, figyeljetek, mert kapható ugyanilyen kinézetű nem vegán fánk is, nézzétek meg alaposan a feliratot!


Ahogy a csokis is, ez is teljesen normális méretű fánk, nem kisebb, mint a többi, a boltban kapható társa. 169 Ft-ért vásároltuk, teljesen korrekt ár az általános péktermék árakhoz viszonyítva.

Illata édes, epres, kellemes, mellette  a hagyományos fánk tészta illata érződik.

Tésztája puha, közepesen olajos, kóstolás közben némileg összeáll, ami nem olyan pozitív élmény, íze inkább semleges, "zsíros" jellegű. Vizuálisan szerintem a csokis némileg esztétikusabb benyomást keltett. A tetején a máz epres, eléggé édes, ehhez képest a pálmalevél egyáltalán nem édes (hamarosan arról is olvashattok), a csokis fánkhoz mérve egyenesen émelyítő.

A bevonat édes íze Gábor szerint erőteljesen dominál, ettől túl édesnek találta az össz-élményt.


Gábor szerint összességében 2-3 pontot érdemel, nem ízlett igazán, mivel túl édes, de ezen felül nincs goromba kellemetlen íze, de sajnos a teteje miatt már-már émelyítő, a tészta semlegessége nem kompenzálja megfelelően.  

Aki nem édesszájú, annak van rá esély, hogy nem fog tetszeni, viszont aki nagyon szereti a szirupos-cukros ízeket, az imádni fogja.
 

Így fest az alja:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése