2021. március 13., szombat

Gluténmentes, vegán bevásárlás #12 Édesség, chips, Húsvét, stb. | Aldi, Lidl, Auchan, Spar, Müller, Tesco

Ebben a videóban a februárban vásárolt különféle élelmiszereket szeretném megmutatni nektek. Ahogy a címből is látszik, az Aldi, Lidl, Auchan, Spar, Müller, Tesco üzletek voltak a fő "lelőhelyek", tehát viszonylag könnyen elérhető mindenki számára. Pontos beszerzési helyeket, árakat, némi véleményt szokás szerint a videóban találtok.

Fotók:

 Hűtős dolgok:

 

 

Chipsek:

 
Csokoládék:
 
 
 
 
 
Húsvéti édességek:

A Vegán, gluténmentes Húsvéti édességek listája 2021 Csokinyuszik, csokoládé tojások, zselés cukorkák, stb. hosszabb listáját ide kattintva tudjátok megnézni.
 
 
A jobb oldalt lent látható csokis banános édesség nem 100%-ban növényi alapú, zselatint tartalmaz, sajnos nem vettem észre időben!
 
Konzervek, szószok, tartós sós élelmiszerek:
 


További videók:

5 megjegyzés:

  1. Szió! Sajnos az Aldis Monarc "Schoko banane" húsvéti állatkák nem vegánok, zselatint tartalmaznak :( Kár érte, mert ezt anno nagyon szerettem, és zselés változatot még csak-csak találni vegánban, de ilyen habos-banános cuccot sajnos nem láttam még szerintem :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nagyon szépen köszönöm, hogy írtál, a biztonság kedvéért újra megnéztem az összetevőket, és igazad van sajnos... agar-agart is tartalmaz, valószínűleg ezért siklottam át felette. :( Javítom a posztot, a videó leírásában is feltüntetem. Pedig a papírdobozost direkt nem vettem meg, mert ott kiszúrtam, gyanakodnom kellett volna. (Ha látok olyat, ami teljesen növényi, írok majd róla, figyelni fogom - mintha az EuroFamily/Ecofamilyben lett volna, de nem mernék rá megesküdni, főleg ezek után.) Köszönöm még egyszer!

      Törlés
    2. Szia! Igazán nincs mit - sajnos előfordul az ilyesmi, én is vettem már így véletlen nem vegán dolgot :( Rendben, köszi! :) Sajnos EuroFamilyben nagyon rég nem jártam (a munkahelyem közelében van, de az irodába több mint egy éve nem járunk be), pedig ott sok tök jó és máshol nem (vagy csak sokkal drágábban) kapható dolog van - ha legközelebb arra járok, mindenképp átnézem az ilyen készletüket (is) :)

      Törlés
    3. Jártam azóta újra az Ecofamilyben, megnéztem, sajnos az ott kapható banános csokik is mind zselatinosak :/ Pedig vannak nem csak a hagyományos, hanem különféle gyümölcszselével ízesítettek is, annak idején még nem lehetett kapni ilyesmit, úgy örültem volna, ha növényi lenne, biztos érdekes ízélmény lehet. :( Szóval ha csak ezért mennél arra, akkor nem érdemes, nem aktuális sajnos mégsem.

      Törlés
    4. Nagyon köszönöm a visszajelzést! Vicces, pont ma néztem át én is egy boltban vagy hatféle ilyen terméket (itt is voltak más gyümölcsös verziók is), és sajnos azok is mind zselatinosak voltak. Én is majdnem benéztem egyet, mert a zselésítőanyagnál csak agar-agar szerepelt, de teljesen máshol, pár összetevővel előrébb ott volt a zselatin is - nem is értem a sorrendet... Kár értük :(

      Törlés