2016. november 13., vasárnap

Vegán, fairtrade, gluténmentes mogyorós csokikrém: Bionella mogyorós nugátkrém


Egy újabb "Nutella-helyettesítő" nugátkrém - az előző hasonló bejegyzésben írtam róla, hogy többet is kipróbáltam, tulajdonképpen ez volt a legelső. Kaposváron vásároltam a BIOázis boltban, az összes eddigi kipróbált nugátkrém közül ez volt a legdrágább a maga 400 gr / 2230 ft-os (azaz 5575 ft/kg) árán. És hogy mennyire jött be?

 

Kissé fogcsikorgatva vásároltam meg, de gondoltam, egyszer belefér, úgysem költök nagyon ilyesmire - úgyhogy feltételeztem, hogy ennyi pénzért azért valami minőségi cuccot kap az ember - a fair trade, bio és vegán jelzők nagyon jól hangzanak, de én úgy vagyok vele, hiába hiperszuper, ha ízre nem jön be, egészen egyszerűen mellőzni fogom az életemből.



Párommal kóstoltuk, először én, aztán ő, ahogy lenni szokott, és... őszintén szólva a legkevésbé sem voltam lenyűgözve ettől a krémtől. 
Illatra kellemes, állagra teljesen rendben van, kenhető, lágy, viszont az ízével nem tudok mit kezdeni, poros, lisztes, fojtogató, sem a csoki, sem a mogyoró-íz nem domináns, cserébe olajos, mintha egy nagy adag műanyag (lisztes margarin) masszával küzdene az ember.

Egyébként utóbb rájöttem, hogy ez a lupin-liszttől lehet (az Aldis vödrös vegán, gluténmentes jégkrém is azzal operál ha jól emlékszem, abból is eléggé kiérezhető), nekem sajnos nagyon nem jött be, a többnyire vegyes táplálkozású páromnak sem jött be, úgyhogy ha "átcsábítanátok" valakit a zöld oldalra, ne ezzel tegyétek :D (ott az egy ezressel olcsóbb DM-féle megoldás)

Szóval sajnos nemigen tudom ajánlani, számomra hatalmas csalódás volt, ha csak ez létezne, inkább nem ennék többet nugátkrémet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése