2021. január 20., szerda

Megkóstoltuk: Vegán csokoládés fánk - Auchan Dark Donut

 

Valamelyik Facebook csoportban hallottam róla, hogy az Auchanban lehet kapni vegán fánkokat, bár sajnos nem gluténmentesek, így nem tudtam megkóstolni (Gábor igen lelkesen jelentkezett segítség gyanánt :) ), viszont nagyon örültem, és kíváncsi voltam, hogy vajon milyenek, mivel Auchan viszonylag sok településen van, így valamelyest könnyen elérhetőnek számít. 

Itt Sopronban csak a csokoládés változatot találtam, se a rózsaszín bevonatos fánk, se a szív (patkó?) alakú péksütemény nem volt elérhető, a helyét sem találtam meg, hogy esetleg elfogyott volna aznapra, illetve az üzletben nem volt plakát (úgy láttam, másik áruházakban rendes nagy plakát hirdette, hogy kapható), így egyáltalán örültem neki, hogy ezt is megtaláltam a három közül.

 Az alábbi fotóról/plakátról van szó:

forrás: Auchan Facebook

Sajnos az Auchan Facebook posztjában található link nem él, így nem tudom, hogy milyen leírással vagy egyéb információkkal lehetett találkozni (december 17-i a poszt, ma, hogy kattintottam, január 20-a van), mindenesetre "Mennyei, kész desszert, ráadásul vegán. Kell ennél több?" szöveggel tették közzé, szóval valószínűleg minden a fotón látható termék vegán. A fehér mázas fánkról nem sokat tudok, de a rózsaszín és a csokis is vegán jelzővel fut.

Sajnos összetevőket nem tudtam fotózni, ugyanis az üzletben egy érintőkijelzős tábla szolgáltatja ezt az információt, ami éppen nem működött, ha legközelebb arra járunk, ránézek megint, remélhetőleg nagyobb szerencsénk lesz.

Figyeljetek, mert kapható ugyanilyen kinézetű nem vegán fánk is, nézzétek meg alaposan a feliratot!


No, akkor térjünk is rá, hogy milyen volt, teljesen normális méretű fánk, nem kisebb, mint a többi, a boltban kapható társa. Amint fentebb is látszik, 229 Ft, ami egyáltalán nem kiemelkedősen magas a többi péktermék általános áraihoz képest, teljesen rendben van.

A csokoládéréteg étcsokoládé, nem kifejezetten édes, az édesszájúaknak nem biztos, hogy teljesen elnyeri majd a tetszését (Gábor kifejezetten édesszájú, kevésbé szereti az étcsokoládét), viszont véleménye szerint ennek ellenére mivel a tészta kifejezetten kellemes, ez szépen egyensúlyozta, így pozitív élmény volt. 

Amennyit kóstolás nélkül meg tudtam ítélni, hogy hívogató fánk-illata van, egyáltalán nem tocsog az olajban, a tészta szép könnyű, levegős. Őszintén sajnálom, hogy nem ehettem belőle, mert  elég gusztusosnak tűnt.

Remélem a többi vegán péktermékkel is összefutunk majd :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése