2016. június 29., szerda

Vegán spagetti zabpehelyből

Egy korábbi montázs harmadik pontja a milánói spagetti hús-, és sajtmentes verziója volt, most ennek a receptjét szeretném megosztani veletek :)




Hozzávalók:
  • zabpehely
  • vöröshagyma
  • édes őrült pirospaprika
  • olaj, só, bors, oregano
  • durum vagy egyéb tojásmentes spagettitészta
Nem nagy ördöngösség elkészíteni, a darálthús helyett egyszerűen beáztatott zabpelyhet kell használni, vagyis a vöröshagymát kockára szeljük, feltesszük egy kis olajon, megsózzuk, amikor már megfelelően üvegesre párolódott, hozzá adjuk a pirospaprikát, majd a zabpelyhet - nem árt résen lenni, ilyenkor hamar leéghet, folyamatosan kevergetni kell, és vizet adni hozzá ha szükséges.

Fűszerezni lehet bőségesen, ugyanis a zabpehelynek nincs olyan markáns íze, mint az eredeti receptben a húsnak, de azért érdemes kóstolgatni közben, nehogy túllőjünk a célon. Nem kell sokáig főzni, hiszen nem maga a főzés a lényege, csak hogy a fűszerek összeérjenek benne.

Gyakorlatilag ha ügyesek vagyunk, először feltesszük a tésztát, közel egyszerre végezhetünk a szósszal is, míg a vizet leöntjük a már elkészült tésztáról, már merhetjük is hozzá a finomságot. :)

Én otthon termesztett bazsalikommal díszítettem, illetve aprítottam rá mielőtt elfogyasztottam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése