Egy korábbi montázs harmadik pontja a milánói spagetti hús-, és sajtmentes verziója volt, most ennek a receptjét szeretném megosztani veletek :)
Hozzávalók:
- zabpehely
- vöröshagyma
- édes őrült pirospaprika
- olaj, só, bors, oregano
- durum vagy egyéb tojásmentes spagettitészta
Nem nagy ördöngösség elkészíteni, a darálthús helyett egyszerűen beáztatott zabpelyhet kell használni, vagyis a vöröshagymát kockára szeljük, feltesszük egy kis olajon, megsózzuk, amikor már megfelelően üvegesre párolódott, hozzá adjuk a pirospaprikát, majd a zabpelyhet - nem árt résen lenni, ilyenkor hamar leéghet, folyamatosan kevergetni kell, és vizet adni hozzá ha szükséges.
Fűszerezni lehet bőségesen, ugyanis a zabpehelynek nincs olyan markáns íze, mint az eredeti receptben a húsnak, de azért érdemes kóstolgatni közben, nehogy túllőjünk a célon. Nem kell sokáig főzni, hiszen nem maga a főzés a lényege, csak hogy a fűszerek összeérjenek benne.
Gyakorlatilag ha ügyesek vagyunk, először feltesszük a tésztát, közel egyszerre végezhetünk a szósszal is, míg a vizet leöntjük a már elkészült tésztáról, már merhetjük is hozzá a finomságot. :)
Én otthon termesztett bazsalikommal díszítettem, illetve aprítottam rá mielőtt elfogyasztottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése