Gyakorlatilag elronthatatlan, nem kell sokat bajlódni vele, és azok számára, akik szeretik a brokkoli ízét, mennyei manna :) Télen jó melegen, nyáron pedig kellemesen hűvösen.
Hozzávalók:
- brokkoli
- 2-3 szem burgonya
- egy fej vöröshagyma (lehet apró is, csak az íze miatt kell)
- (kukorica)liszt (opcionális)
- petrezselyemzöld (opcionális)
- olaj, só (opcionális)
Igazán az a szépsége, hogy nem kell hozzá sokminden, nincs szükség semmi tejszínszerű dologra, ha sikerül olcsón hozzájutni a brokkolihoz, még low budget kaja is lehet.
A brokkolit felvágjuk, megmossuk, a krumplit felkockázzuk, az egész, héjától megfosztott hagymával együtt szépen belehelyezzük egy lábasba, ahol némi vizet önzünk hozzá, kávéskanálnyi kis olajat, félidőben jöhetnek a fűszerek: kevéske só, én petrezselymet használok (mint mindig :D), aki valamiféle vegetát szokott, szerintem azt is elbírja, ki kell tapasztalni.
Ha pedig megfőtt, kivesszük a hagymát, a többi a levével együtt mehet a turmixba, és hurrá :) Aki hígabban szereti, tegyen hozzá több vizet, esetleg lehet habarást készíteni (kvázi csomómentesen elkeverjük benne a [kukorica]lisztet, de a krumpli miatt ez felesleges szerintem).
Ha pedig megfőtt, kivesszük a hagymát, a többi a levével együtt mehet a turmixba, és hurrá :) Aki hígabban szereti, tegyen hozzá több vizet, esetleg lehet habarást készíteni (kvázi csomómentesen elkeverjük benne a [kukorica]lisztet, de a krumpli miatt ez felesleges szerintem).
Arra figyeljünk, hogy ne legyen túl forró, amikor a turmixgépbe kerül, illetve meg ne égessük magunkat kóstoláskor, a teteje langyosnak tűnhet, de fél centivel alatta már... tapasztalatból mondom :)
Én feltét/levesgyöngy és egyéb nélkül szeretem, de bátran lehet gazdagítani amivel jól esik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése