2016. augusztus 6., szombat

Vegán rántotta tofuból


Ma egy igazán egyszerű és gyors receptet szeretnék nektek megmutatni, azoknak mindenképpen elnyeri majd a tetszését, akik szerették a rántotta ízét, ugyanis a megfelelő hozzávalókkal ijesztően hasonló ízvilágot és állagot lehet elérni.

A kulcs a fekete só, amitől a tofunk majd megkapja azt a tojásos-kénes bukét, ebből érdemes beszerezni, és mivel tényleg icipici mennyiségre van csak szükség belőle, el tudom képzelni, hogy egy tízdekás tasakkal évekig is kihúzza az ember (legalábbis én így vagyok vele).

Én egy Toffini márkájú natúr darabot választottam, bár igazából teljesen mindegy milyen, tettem hozzá még egy fej vöröshagymát, egy szép zöldpaprikát és némi olajat. Érdemes a tofut - ha nincs is bepácolva - előtte kinyomkodni, átmosni, kellemesebb íze lesz.

Felvágtam a hagymát, picit előbb feltettem olajon, mint a többi hozzávalót (a tofu képes csúnyán leragadni, elég hamar, főleg mert nagyon beszívja az olajat maga alól), utána a többi hozzávalót és a fekete sót, addig kevergettem, míg a tofu meg nem pirult és a paprika sem volt már nyers. Érdemes közben kóstolgatni, kell-e még bele fekete vagy sima só. Ha kicsit jobban odapirul, engem a tojásfehérje megpirult részére emlékeztet.

1 megjegyzés: