2017. január 14., szombat

Megkóstoltuk: Alpro csokoládés gluténmentes szójapuding




Olyan  régóta nézegettem őket, hogy most már muszáj volt kipróbálni, egy darab kis pohárnyiért (125 gr) 235 forintot fizettem  (1880 ft/ kg). Ami elsőre fura volt, hogy nem hűtőből árusították, ahogy rá is van írva a csomagolására, hogy hűtés nélkül eláll, mondjuk az összetevőiből adódóan korrekt, nyilván kevésbé körülményesen kezelendő, mint mondjuk amiben tehéntej van.

Gluténmentes, ami jó pont.


A belsejében sötét, már-már feketébe hajló barna puding rejtőzik, gyakorlatilag fél pillanat alatt eltüntethető. Sűrű és krémes, viszont a párom szerint nem elég édes, én meg kellemesnek találtam, úgyhogy gyanús, hogy az átlagos ízlésű emberek számára tényleg kesernyés lehet (én jobban szeretem a kevésbé édes ízeket), ennek ellenére mégis a cukor áll első helyen az összetevők közt.

Amivel nem vagyok kibékülve - az ára mellett - a háttérben megbúvó igen erőteljes szója-íz, ami miatt tudom, nem kellene panaszkodni, hiszen ha szójából van, akkor nyilván mégis milyen íze legyen, de nem arra a hagyományos szója-ízre gondolok, hanem arra a már-már kellemetlen, nyers ízre, amit pl. a Rosmannos saját márkás szójaitalnál tapasztalni.


Rossznak nem rossz, de én a mellékíze és az irreális ára miatt nem fogom újravásárolni, egy liter Aldis 400 forintos szójatejból (vagy 580-ért bármelyikből a Family Marketben), pár kanál kukoricaliszttel, cukorral és kakaóporral maximum feleennyi pénzből tíz perc alatt ugyanígy elkészíthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése