2017. január 12., csütörtök

Megkóstoltuk: Vegán FlapJack Kókuszos-Cseresznyés Zabszelet


A FlapJack zabszeleteket mindig egyfajta szkeptikussággal nézegettem - mi kerül egy sima gabonapehelyrúdon több, mint 300 forintba? Értem én, hogy a szokásos 25-50-75 gr-os kiszerelésekhez képest ez 125 gr, viszont még mindig 200 forint fél kiló zabpehely a Lidlben, és... hát aztán egyszer rászántam magam és vásároltam egy mogyorósat. Arról nem készült kép, viszont most - szintén az öcsém meglepetése részeként - kaptam két kókuszos-cseresznyés ízesítésű szeletet.



A minimalista csomagolás, ami szerintem kifejezetten jól áll neki, nem hagyja hogy zsákbamacskát vegyünk, itt hála az égnek nem cukorszirupban úszó meghatározhatatlan ragacsos gömböcök ücsörögnek szomorúan a nejlon rabságában, hanem rendes zabpehely került összelapításra, ami kifejezetten érződik, a lisztes-tipikus zab íz mindkét íznél (a mogyorósnál, és ennél a cseresznyés-kókuszosnál is) érződik a háttérben, ezért aki esetleg nem szereti a markánsabb zabpehely ízt, lehetséges, hogy nem fogja kellemesnek találni.


A szeletet ügyesen összerakták, finom savanykás cseresznyés-kókuszos illatú, pont annyira nedves, amennyire kell és nem ragacsos, túl édes, az ízében megjelenik az ígért kókusz, cseresznye és maga a zabpehely is, egyik sem túl mű, egyik sem goromba, tehát tényleg, jól eltalálták, öröm a sok vacak "müzli/gabonaszelet" után ilyet fogyasztani.

Akkora ajánlom, amikor olyan helyen van az ember, ahová nem tud magával sok kaját vinni, esetleg nincs lehetőség még melegíteni sem, vagy nincs hűtő, kevés idő van csak bekapni valamit, esetleg ha semmi más nincs a boltban, ami elfogadható lenne (bár ezutóbbit nehezen tudom elképzelni, mivel viszonylag kevés helyen kapható, esélyes, hogy adódik jobb/olcsóbb/nyersebb alternatíva).

Szóval összességében akinek a pénztárcája nem bánja, annak jó szívvel ajánlom, mert mérete miatt elég komolyan eltelít (közel 500 kcal egy szelet!) és az íze is igen kellemes, széles választékban kapható.

(Gluténérzékenyeknek NEM, viszont muszáj volt megkóstolnom, szenvedtem is utána, de hát istenem, nagy ritkán akadnak kivételek.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése