2018. szeptember 24., hétfő

Las Vegan's Budapest | a vándorló vegán street food

 
Kétségbeesetten kerestünk valami vegán-kompatibilis helyet Budapesten a szállásunkhoz közel, gyakorlatilag aznap semmit sem ettünk és már igencsak elmúlott dél. Előtte este egy kiadós koncerten vettünk részt, és igazán jól esett volna valami kalóriadús, az otthonról hozott rizspufi nem volt éppen a legvidítóbb opció, és mint kiderült, éjfél után (rendben, hajnalban) szinte lehetetlen értelmes ételhez jutni.

Ez a rövid története annak, hogyan találtunk rá a Las Vegans foodtruckjára, korábban hallottam róla több vegán csoportban, de valahogy ezidáig kiesett a látóteremből (a burgereik nem gluténmentesek, ahol van ilyen opció, előrébb sorolódnak a nagy felfedezőprojektemben), viszont addigra úgy voltam vele, mindegy ha csak egyszerű sült krumpli is, de valami legyen.

A Las Vegan's honlapjáról megtudhatjuk, hogy lassan két éve, '16 decemberében kezdődött ez a vállalkozás, melynek különlegessége a "Food Truck" forma, aminek előnye a szabadság, a lehetőség a folyamatos helyváltoztatásra, jelen bejegyzés írásakor három helyen is felkereshetitek, ezeket a poszt alján találjátok (illetve aktuálisan a honlapon, Facebookon). Izgalmas kis családi vállalkozás ez, amely gyakran képviselteti magát különféle rendezvényeken.


A kínálat nagyrészt burgerekből, hasábburgonyából, különféle egészséges turmixokból áll, tökéletes arra, ha valaki kiugrana ebédelni egyet, vagy gyorsan csillapítaná farkaséhségét (mint jelen esetben mi).

Az árakat a hasonló helyen tapasztaltak alapján megszokottnak mondanám, nem kifejezetten olcsó, de drágának sem számít.

A kiszolgálás teljesen rendben ment, kedvesek voltak, és amikor a különféle fűszerekről érdeklődtem (nem tartalmaznak-e glutént vagy nátrium-glutamátot), készségesen tájékoztattak, ami abszolút pozitív volt (ha valakit érdekel, a 'Wedges' (steak burgonya?) totál rendben van ilyen szempontból - plusz igazán ízletes, friss és forró, a szószok is klasszak).

A párom a Bundás Burger nevű kreációt választotta, volt benne minden jó, kissé tartottam tőle, hogy az a lilahagymás chutney/lekvár nem fog neki tetszeni, eléggé válogatós, viszont olyannyira passzolt a rántott növényi sajttal, hogy még egyet vásároltunk belőle későbbre, ugyanis igazán laktató volt egy darab is ahhoz, hogy helyben el tudja fogyasztani. A buci egyszerre puha és ropogós, minden olyan, amilyennek lennie kell.


Utólag azt tudom mondani, hogy őszintén örülök, hogy belefutottunk ebbe a kis kajáldába, mert gyorsan, jó áron tudtunk finom növényi alapú ételeket magunkhoz venni.


Budapesten az alábbi helyszíneken találjátok:
Kazinczy utca 18. 1073 | ALLEE 1113 | Dob utca 40. 1072

Elérhetőségek: Las Vegan's Facebook / Hivatalos honlap


A fotók engedéllyel készültek, a bejegyzés nem tartalmaz szponzorációt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése