2020. április 23., csütörtök

Megkóstoltuk: Roshen szezámmagos csokoládé (vegán, gluténmentes)


A Roshen márka étcsokoládéit az Auchanban fedeztem fel néhány hónapja, ott őrölt törökmogyorós és sós-mandulás változatban lehet kapni, később a Tescoban egész törökmogyorós, majd az Interspárban narancsos és szezámmagos ízben találkoztam velük. Mivel nagyon jó árban vannak (300-350 Ft/ 90 gr. tábla, de akciósan találkoztam már vele 250 Ft-ért is), és az Auchanban kapható verziókat igazán kellemesnek találtam, bátran tettem a kosárba.


A termék nem garantáltan gluténmentes, hiszen azt feldolgozó üzemben készült, de alapvetően nem tartalmaz glutént, akinek ez gond, az számoljon vele. 
Számomra nem okozott tüneteket, de különbözőek vagyunk.

Ez a szezámmagos dolog elég szokatlan volt számomra, nem igazán tudtam elképzelni, milyen lesz vajon, rengeteg különféle csokoládét kóstoltam már, de ilyennel még nem találkoztam előtte. Alapvetően azt találtam furának, hogy a szezámmag miatt egy sós ízvilágra asszociáltam, pedig aztán vannak azok a sziruppal/mézzel összefogott kis szezámlapocskák, tudjátok, amik aztán abszolút nem nevezhetőek "nem édesnek".


Kicsomagolva a fenti látvány fogadott, a kis magvak a csokoládé aljára süllyedve helyezkednek el leginkább (de nem kizárólagosan), enyhén ropogósak, nem mondanám kifejezetten  sósnak, inkább a puffasztott rizses csokoládé ugrott be róla elsőnek, de abszolút nem olyan émelyítően édes, mint az említett édes szezámlapocskák.

A csokoládé rész kellemes, nem gagyi, szépen olvad, nem viaszos-margarinos, ami sajnos még sok drágább étcsokoládénál is megesik.

 

Nekem kifejezetten ízlett, örülök, hogy nem ijesztett el a szokatlan párosítás, igazán izgalmas textúrát alkot így összességében, szerintem passzolnak egymáshoz. Azoknak tudnám ajánlani, akik szeretik a keksz darabokkal vagy puffasztott rizzsel gazdagított csokoládékat, és szeretnék olcsón megúszni.

(Kis érdekességként: a Roshen-hez tartozik a Bonbonetti márka is, amelyhez pedig a Tibi csokoládék köthetőek.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése