2020. április 4., szombat

Kipróbáltuk: Alverde (Dm saját márkás) vegán testápoló, Bio Matcha, Bio weisser Tee - Tea Care


Nem sok olyan terméktesztet találhattok a blogon, amit nem élelmiszer jellegű dolgokkal kapcsolatban írtam/készítettem, ám az eredeti célom annak idején az volt, hogy a kipróbált és bevált receptjeim feljegyzése mellett megörökítem azt is, hogy egy-egy vegán életmódba beilleszthető terméket milyennek találok, így a későbbiekben könnyebben fel tudom idézni, hogy érdemes-e újravásárolni. Emellett a véleményemet megosztva másoknak is tudok segíteni a döntésben, de ha esetleg a szubjektív tapasztalatom/hozzáállásom nem is jelent biztos alapot, legalább a fotók, az összetevő-lista, vagy maga a tény, hogy az adott termék létezik és beszerezhető  valahol, hasznos lehet mások számára is.

Most a nem-ehető kategóriát szeretném bővíteni ezzel a bejegyzéssel, a későbbiekben nagyobb figyelmet szeretnék fordítani erre is.


Az Alverde márkának a termékeit évek óta próbálgattam abszolút vegyes tapasztalatokat sikerült szereznem, volt ami igazán bevált, például nagyon szerettem a fekete szemceruzáját, mert igazán telített, sötét vonalakat lehetett vele húzni (viszont a krémessége miatt nehéz volt hegyezni, így nagyon sok ment veszendőbe amiatt, hogy beleragadt az eszközbe, idővel úgy oldottam meg, hogy a fagyasztóba tettem az akció előtt, ám nem tartom normálisnak, hogy ilyen praktikákhoz kell folyamodni normál körülmények között), némelyik szájkontúr ceruza is abszolút korrekt módon működött, a deói közül van amelyik nyerő, van amelyik borzasztó, sorolhatnám. 

Összességében nem tudom azt mondani, hogy passzol hozzám ez a márka, mert bár vannak olyan termékeik, amivel nagyon elégedett vagyok, vannak olyanok is, amikkel nagyon nem, és több olyan "elmegy" kategóriásat is sikerült kifognom, szóval nagy a szórás számomra, nem tudok igazán magabiztosan "vakon" levenni valamit az Alverde állványról, hogy nagyon nagy eséllyel jó lesz (ahogy pl. a Catrice márka esetén könnyebben tenném).


Alapvetően nem vagyunk nagy krémezősök, de muszáj volt valamit használni, mert az utóbbi években nekem is, páromnak, Gábornak is elég száraz a bőrünk, régebb óta használtuk ezt, így azt gondolom, megfelelően hosszú időt (hónapokat) töltöttünk a használatával, így korrekt véleményt tudok arról alkotni, mennyire vált be.

Illat: Az illata miatt vettem meg, kellemes, édeskés, Krémmánián azt olvastam, valaki azt írta, hogy a sztracsatellás joghurtra emlékeztet, amire nem gondoltam korábban, de abszolút leírja, szóval élnék ezzel a hasonlattal :) Gábor szerint erősebb a kelleténél, valóban nem visszafogott és neutrális, viszont mivel kellemesnek találom, így nem zavart, hogy nem "láthatatlan", észrevehetetlen. (számomra 5/5)


Állag: A krém nem túl sűrű, inkább a folyékony jelzővel illetném, de nem terül szét egyből, ahogy a fenti képen is látható, ha 1-től 5-ig kellene osztályoznom, aminek az egyik (1-es) végén a tejszerűen/olajszerűen folyékony, a másik (5-ös) végén a tömbszerűen zsíros állapot helyezkedik el, akkor ezt körülbelül a 3-as pontra helyezném, valahol félúton. Szerintem folyékonyabb a kelleténél, de mégis zsíros réteget hagy, ami miatt sokat kell belőle felkenni, de mégsem elég ahhoz, hogy látványos hatást érjen el - de ez talán inkább a következő ponthoz is tartozik. (számomra 3/5)

Hidratálás/funkció: Zsírosnak tűnik, viszont ami nem tetszett ezzel kapcsolatban, hogy lassan szívódik be, este felkenve még reggel is érezhető (lemosható) réteget hagy a bőrön, ellenben a hidratáló mivolta nem olyan hatékony, a semminél természetesen jobb, viszont ha nem egy általános ápolásra/fenntartásra van szükség, a bőr már picit is ki van száradva, akkor valószínűleg kevés lesz. Nem hasztalan, csak kevés. Természetesen ha égetően szükség van valamilyen megoldásra, átmenetileg vagy "tűzoltásra", megfelelő lehet, de hosszú távon nem találom igazán hatékonynak. (számomra 2/5)

Összességében sajnálom szegényt, mert az illatát nagyon szerettem, viszont az én problémámhoz nem volt megfelelő, viszont Krémmánián olvastam, hogy van, akinek bevált, így valószínűleg egy próbát megér, viszont akinek az általános ápolásnál komolyabb hidratációra van szüksége, annak valószínűleg kevés lesz, illetve lehetséges, hogy lesz, aki tolakodónak találja az illatának az erősségét. (számomra 3/5)

Egyéb infók

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése