2020. július 17., péntek

Megkóstoltuk: Roshen Dark Bubble Chocolate (vegán, gluténmentes)


Annak idején nagyon szerettem a Milka-féle Lufflée-t, és nagyon meglepődtem, amikor megláttam, hogy létezik ez abszolút vegán-barát, növényi alapú verzióban is. Az étcsokoládéknál gyakran előfordul sajnos, hogy vajzsírt adnak hozzá, így kiesnek, ebbe viszont szerencsére nem került semmi ilyesmi.


Bevallom, a bejegyzés első fotóját azután készítettem, hogy a nyári nagy melegben némileg megolvadt, szóval ha ti nem egy egész délutános extra napsütéses bevásárlókörút végén bontjátok ki, akkor a felülete nem lesz ilyen matt-szerű, hanem szép fényes, mint ahogy a csokoládéktól megszokott :)

Kellemes étcsokoládé illata van, a kinézete esztétikus, apró kis levegőbuborékok vannak benne, mint a korábban említett Milka verzióban, ám míg ott maguk a csokikockák is gömbszerűek, kerekdedek, itt a kockácskák hagyományos csokoládénak tűnnek, amíg bele nem harapunk vagy nem törünk belőle.

Ami engem meglepett, hogy a textúrája nem olyan krémes, inkább hagyományos étcsokis, és az íze is természetesen kesernyésebb. Ez inkább saját részről volt enyhe csalódás, nem is a csokiban, hanem hogy tudat alatt valamiért azt hittem - bár konkrétan a gondolat nem fordult meg ilyen formában bennem, csak utóbb szembesültem vele, hogy nosztalgikus módon arra számítottam, hogy olyan lesz az élmény, mint amilyen annak idején a tejcsokoládéval volt, ami nem valósult meg, de ez nem is hibája ennek a terméknek, hiszen abszolút nem ígérte, hogy nem étcsokoládé jellege lenne.

Összességében ajánlani tudom, érdekes, kellemes, viszont ne essetek bele abba a hibába, amibe én és ne a megszokott élményt várjátok tőle, hanem önmagában értékeljétek.

Egy tábla 80 gr, kb. 350 Ft, én a soproni Intersparban találtam.

Összetevők, egyéb értékek:

1 megjegyzés: