2020. augusztus 8., szombat

Vegán éttermek, cukrászdák, fagyizók - Balaton - 2020

A nyár felén már túl vagyunk sajnos, viszont mivel a jelen helyzet miatt nemigen lehetett kihasználni a jó időt, így csak a közelmúltban merült fel a kérdés gyakran, ha a "magyar tengerhez" utaznánk, merre találunk olyan helyet, ahova nyugodtan beülhetünk, és nem kell attól tartani, hogy maximum hasábburgonyát és savanyúságot tudunk választani. Jelen bejegyzésben ehhez találtok segítséget.



Északi part:



Déli part:


***

Ha ismertek további lehetőségeket, kérlek írjátok meg, hogy tovább tudjam bővíteni a listát.


 
Ahol csak a köret, savanyúság és a saláta a növényi opciók, azok nem kerültek ide. 
 
Ennél valószínűleg jóval több helyen találni növényi alapú ételeket - vagy kérésre/előzetes egyeztetés után megoldható -, tehát a felsorolás ilyen tekintetben biztosan nem teljes, sajnos nem minden vendéglátóhelynek van honlapja, étlapja, így amit nem tudtam ellenőrizni, kimaradtak. Érdemes mindig megnézni, aktuális-e a vegán opció, jelen bejegyzés közzétételének időpontjában a valóságot tükrözi, a későbbiekben változhat (időnként aktualizálom természetesen).

A felsorolás a Happy Cow, a Tripadvisor, a Google ajánlatain, illetve saját felkereséseken alapul, kérlek ha szeretnéd megosztani, a linkkel tedd és ne képernyőképpel, mivel folyamatosan frissül, aktualizálódik.

2 megjegyzés:

  1. Balatonmáriafürdőn a Flordia fagyizóban van többféle vegán fagylalt, illetve ugyanitt a Szezon bisztróban kérhető Via vegás hamburgerpogácsa.

    VálaszTörlés
  2. A lellei Márton cukrászda nagy csalódás volt, egy db vegán opciójuk van, aszalványokból gyúrt golyócskák, ami kábé fél falatnyi, és sajnáltam rá a 300 ft-ot. Fagylaltjuk sincs vegán, amikor megkérdeztem, azt mondták, h nem vegán, csak tej és tojásmentes. (wtf- ennek ellenére megkóstoltam) A rengeteg féle fagyiból összesen 3 féle volt ez a mentes típusú. Az íze nagyon átklagos volt, kispórolták belőle a gyümölcsöt, vmi olcsó fagyiporból volt gyártva, meg is fájdult a fejem tőle. Sajnáltam, mert egy hosszabb bringatúra célállomása volt ez a hely. A többi vegán opciós helyet is lecsekkoltam, a két burgerezőt - bár nem kajáltunk ott, csak egy pillantást vetettem a kínálatra: A Rocky Burgerben a legdrágább, 3000 ft körül volt a vegán burgerük ( a rengeteg féle állatos burger és az egy vega mellett), Hamburgerházban pedig nincs vegán menü, csak vega. A lángosozó Bogláron pedig olyan volt mint bármelyik másik lángosozó, a sima lángos volt vegán, ezt ettem, de nagyon unalmas volt, egyetlen vegán feltét sem volt hozzá. Elmondhatjuk, h ezen a környéken nincs vegán hely.

    VálaszTörlés