2020. augusztus 14., péntek

Megkóstoltuk: Gelatelli Coconut Milk vegán gluténmentes kókuszos-mandulás pálcikás jégkrém

 

A Lidl üzleteiben volt időszakosan kapható a Gelatelli növényi alapú, gluténmentes pálcikás jégkrémpakkja háromféle ízben, ezek közül kettőt kóstoltunk, a kókuszos-mandulásat, illetve a kakaósat, előbbit szeretném most nektek megmutatni.

Egy csomag körülbelül 1000 forintba került, 4 db, 90 ml/69 gr-os jégkrémet tartalmaz. Igyekeztem arányosan fotózni, hogy látszódjon, mekkora így a valóságban, nyilván kisebb mint egy Magnum például, de nem mondanám irreálisan aprónak sem, viszont ebből adódóan előnyös lehet azoknak, akik szívesebben nassolnak kevesebbet egyszerre, vagy ahol gyerekek is vannak a családban, és egy normál méretű jégkrém elolvad, mire elfogyna, vagy maradna meg belőle.

 
A csokoládéborítás és a beltartalom aránya számomra rendben van, nem túl vékony, nem is túl vastag, illetve a manduladarabok mennyiségét is megfelelőnek találtam.
 

Ami miatt viszont valószínűleg nem fogom sajnos újra venni, az az egyik legfontosabb, az íze. Nem mondanám, hogy rossz íze lenne, vagy ehetetlen, mert egyáltalán nem így van, viszont kifejezetten semmilyennek találtam, nem volt igazán domináns íze, nem találtam (illetve találtuk Gáborommal) igazán érezhetőnek a kókusz ízt, de igazán édesnek sem mondanám, pedig az összetevőket leellenőrizve azért a cukor és a különféle kókuszszármazékok elég magas helyet foglalnak el, és ez így fura. 

Én nem vagyok igazán édesszájú, és még így is ez a véleményem, valószínű aki az édesebb ízekhez van hozzászokva, erősebben fogja ezt tapasztalni.

Mindenesetre úgy gondolom, egy próbát megér, elképzelhető, hogy van, aki pont ezeket a semlegesebb, a csokimáz miatt kesernyésebb ízeket kedveli és így kedvenc lesz, esetleg valamilyen édes öntettel felturbózva is érdekes lehet, esetleg aki valami miatt alacsony szénhidrátos étrenden van, annak a ~18 gr ch/ pálcika megfelelő lehet, de számunkra ez most egy egyszeri élmény maradt.


  
 További változatok:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése