2020. november 12., csütörtök

Megkóstoltuk: Schlagfix növényi alapú Créme Mascarpone (gluténmentes, vegán)

 

A mascarpone is egy azok közül a készítmények közül, amelyet viszonylag nehéz beszerezni, ugyanis nem elérhető széles körben Magyarországon, a nehézség, hogy nem csak hogy kevés cég kínálatában található meg, de még az a néhány is csak némely üzletben elérhető. Én a budapesti utam során a Bijó szakáruházban vásároltam meg.

 

A 250 gr-os kiszerelésben kapható termék kb. 1300 forintba került. 
Gluténmentes termék.
 

 
Viszonylag rendhagyó lesz a jelen bejegyzésem, ugyanis akkor szembesültem azzal, hogy nem fogok tudni megfelelően megalapozott véleményt mondani erről a növényi mascarpone-ról, amikor kibontottam, ekkor jöttem rá, hogy én soha nem találkoztam még hagyományos mascarpone-val, vagyis fogalmam sincs, hogy milyennek kellene lennie, így összehasonlítási alapom sincs. 
 
Ez roppant kellemetlen, tekintve, hogy igazán hasznos lenne, ha nem csak mint magáról a termékről tudnám elmondani, mit gondolok, hanem olyan szempontból is, hogy vajon az eredeti verzióhoz képest mennyiben viselkedik eltérően vagy éppen hasonlóan, miben jobb, rosszabb, másabb, viszont ettől sajnos most el kell, hogy tekintsünk. Ellenben ha ti tudtok mondani ezzel kapcsolatban valamit, nagyon szívesen elolvasnám, írjátok meg, ha van egy kis időtök! :)
 

Hagyományos műanyagpohárkában kapható, a tetején lehúzható réteggel, ami számomra meglepő volt, hogy közvetlenül alatta már ott is volt maga a termék, nem volt légréteg, mint például a sajtkrémeknél vagy joghurtoknál. A krém savanykás, valahol talán enyhén kókuszra emlékeztető illatú.

A hűtőből kivéve kifejezetten nehéz volt kikanalazni, a kókuszzsír állagát idézően kemény volt (természetesen nem annyira meglepő ez az összetevőket tekintve), én valamiért lágyabbra, könnyebben kanalazhatóra számítottam.

Az íze semleges, nagyon enyhén kókuszra emlékeztet, mellette nem édes, hanem savanykás, de pozitív értelemben. Gáborom a dr. Oetker-féle Creme vega ízét vélte nyomokban felfedezni benne, én nem találtam erős hasonlóságot a két termék között.

Kifejezetten tömény, számomra nem igazán elképzelhető a további feldolgozás nélküli fogyasztása. 

Igazán egy érdekes alapanyagnak találom, látok benne fantáziát, biztos vagyok benne, hogy beszámolok arról, mit sikerült készíteni belőle.

Tápérték adatok, összetevők:






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése