2020. december 13., vasárnap

Megkóstoltuk: Aldi Nature's Gold Krauter Rösti zöldfűszeres röszti (vegán, gluténmentes)

 
Ezzel az Aldiban kapható rösztivel az öcséméknél találkoztam először, nagyon meglepődtem, hogy létezik ilyen aldis saját márkás termék, ugyanis azt gondoltam, hogy nagyjából ismerem a bolt vegán-barát kínálatát, hiszen ide, illetve a Lidl-be járunk a leggyakrabban. 

 
A csomagolás egy zöldfűszeres ízvilágú rösztit ígér. 

A zacskót kibontva enyhe fűszeres illatot érezhetünk, a tallérok épek, nincsenek összeragadva. 

Először villanytűzhelyen, olajban sütöttem ki őket, az edényben az olaj félig ellepte, majd megfordítottam. Teljesen átsült, könnyedén megoldható, hogy optimális legyen, és ne égjen meg kívül és maradjon belül nyers, pedig elég vastag, tehát azt mondhatom, hogy könnyen elkészíthető. 

Olajmentes fritőzben, "air fryerben" készítettem aztán, kb. 12-15 perc alatt készül el úgy, hozzá sem kell nyúlni, szintén teljesen jól átsül, viszont így némileg szárazabb marad belül, akkor lehet jó így, ha valamilyen szósszal, vagy feltétként fogyasztjuk.

Ha nagyobb méretben szeretnéd látni valamelyik képet, kattints rá!
 
Az íze némileg meghatározhatatlan, arra a "potato wedge-re' emlékeztet, amit a kifőzdékben lehet kapni, nem találom rossznak egyáltalán (újra is vásároltuk többször azóta), de sajnos jellegtelenebb, mint amire számítottam. Nehéz másképp megfogalmazni, tipikusan az az olajos-fűszeres kantin feeling. Jó lett volna, ha kicsit emlékezetesebbre sikerült volna a fűszerezés, némi hiányérzetem maradt. Az illata kifejezetten kellemes. 
 
Árát tekintve teljesen korrekt, ha nem köret gyanánt fogyasztja az ember, akkor jó sokáig kitart, rizs mellé valamilyen szósszal (natúr joghurtos-fokhagymás jutott eszembe, vagy valamilyen savanykás paradicsomos) simán passzol, főzelékre feltétként, saláta mellé, még akár kevésbé gourmet "másnapos" kajának szendvicsbe is :D 

Összességében örülök, hogy kipróbáltam, jó kis dolog, mert hamar elkészül, közepesen ízletes, nem drága, még ha nem is kiemelkedő, áldás ha szükség esetén (mardosó éhség + időhiány) rátalál az ember a fagyasztóban.


 
Összetevők, elkészítés, tárolás, tápérték adatok:
 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése