2020. december 5., szombat

Kipróbáltuk: DM Alverde Sensitiv Bio-Aloe Vera & Bio Kamille roll-on deo

 

Lassacskán kicsit gyakoribbak lesznek a testápolással, szépségápolással, háztartási tisztítószerekkel kapcsolatos termékeket bemutató, véleményező bejegyzések itt, ugyanis alapvetően bár nem kifejezetten receptes, ételekkel kapcsolatos témájúnak indult a blog, mégis nagyon elment abba az irányba, pedig van pár érdekes holmi, amit kipróbáltam az utóbbi időben, és amit jó ismerni (akár a hasznos, akár a haszontalan mivolta miatt). 

Jelen deo szerencsére az előbbi kategóriába tartozik, sokadszorra veszem újra, nagyon megérdemelte, hogy szót ejtsek róla. 

 

Tinikorom óta rengeteg dezodort kipróbáltam, volt köztük aeroszolos, golyós, spriccelős, minden amit el lehet képzelni (talán a pár éve divatos krémdeók maradtak ki egyedül a többnyire magasabb áruk miatt), volt köztük márkás, saját márkás, noname, szóval igazán vegyes volt a szórás. Nyilván nem azért volt erre szükség, mert afféle hobbim lett volna a dezodorvadászat, sajnos borzasztóan sokat izzadok, és ez elég sok kellemetlenséget okozott. 

Kizárólag azért írom le ezt, hogy érezhető legyen, hogy mekkora megkönnyebbülést jelent egy ilyen helyzetben, ha az ember talál egy megfelelő terméket. 

Jó 10 éve találtam meg az első deot, ami tökéletesen működött, az is Alverde volt, sajnos kivonták a forgalomból, utána évekkel később a Rossmann egyik férfi pumpása volt (majd írok erről is egy külön bejegyzésben), amit sokat használtam. 

Nem egyszerű amúgy, mert kitétel, hogy ne legyen alumíniumos, ne legyen állatkísérletes, az összetevők legyenek növényi alapúak, újrahasznosítható legyen a csomagolása, ami azért leszűkíti a kört, de jóval azelőtt sem volt igazán szerencsém, mielőtt elkezdem odafigyelni ezekre a dolgokra. 

Mivel ez nekem kifejezetten lelki eredetű, stressz hatására történik (illetve mint kiderült az utóbbi két évben, enyhén alulműködik a pajzsmirigyem), ezért kizárólag akkor lehetne megszüntetni ezt a kellemetlen dolgot, ha az oka megszűnne, de az egy hosszadalmasabb feladat. És természetesen addig is jó lenne nem szagosnak-foltosnak lenni :) 

Érdekes egyébként, hogy bizonyos dezodorok egyszerűen rosszabbá teszik a helyzetet, nem tudom, hogy mi lehet az oka, de tapasztaltam olyan orrfacsaró élményt, ami után megkönnyebbülés lett volna a normál testszag :D 


Mindenesetre ez a deo ilyen tekintetben igazán jól remekel, sima egyszerű kis visszafogott illata van, nem tűnik semmi extrának, de zuhanyzás után felkenve egy 12 órás, rohangálós műszak meg sem kottyan neki (legalábbis pamut ruhát viselve, szőrtelenítés mellett abszolút nem), reggel 5-től este 20-21 óráig teljesen megbízható, amit nem tapasztaltam egyik korábban kipróbált terméktől sem (kivéve amit kivontak persze). Tartósságra 5/5 pontot adok, ahogy az illatára is, ami kellemes, visszafogott, szokványos "tiszta" friss illat. 

Összetevőit tekintve Krémmánián mindössze kettő "piros pöttyös" tételt láttam,  túlnyomó többségben gyógynövényeket, illetve ártalmatlan anyagokat tartalmaz, ami a "sárga" kategóriába" esik, az is inkább a felsorolás vége felé található meg. Nekem az alumínium -mentesség volt a fő szempont, számomra megfelelő így, továbbá amit mások figyelni szoktak (számomra kevésbé szempont), hogy alkoholt sem tartalmaz.

Izzadásgátlás téren viszont egyáltalán nem erős, gyanúm, hogy nem is az a feladata, sőt mivel elég híg felkenve, testápolóra emlékeztet, tapasztaltam, hogy be sem szívódik 100 százalékosan, konkrétan van, amikor negyed óra múlva le kell törölni a maradékot, ami azért nem túl gusztusos. Úgy vettem észre, golyós deok esetében ez nem annyira ritka, mint például spray vagy pumpás kiszerelés esetén. Használtam egy időben egy CD márkájú gránátalmásat is, még ez is egészen rendben volt a hatását tekintve, de az meg fura vizes-nyálkás réteget hagyott maga után, szóval... :D Mivel viszont irritálni nem irritál és a ruhát sem fogja meg (az esetek 99 százalékában fekete vagy sötétkék ruhát viselek, így ez komoly szempont), 3 pontot adnék neki az 5-ből az állagára, 2 pontot az izzadásgátlás hatására

A beszerezhetősége és az ára egyaránt teljesen jó, kB. 600 ft/50 ml, DM drogériákban kapható. A kiszerelésben előnyös számomra, hogy szétszedhető és így újrahasznosítható, így mindkét kategóriában 5 pontot kap

Összességében számomra ez egy egyértelműen pozitív termék, még ha az extrém mértékű izzadásmennyiséget nem is tudja megfékezni, minden egyéb tulajdonság pozitív, úgyhogy ha valaki egy kellemes illatú, állatkísérletmentes & vegán, érzékeny bőrre való golyós deót szeretne olcsón, ami hosszan tartó védelmet ad, annak jó szívvel tudom ajánlani. 

Pontok összegezve számomra:

  • Tartósság: 5/5
  • Illat: 5/5
  • Állag: 3/5
  • Izzadásgátlás: 2/5
  • Összetevők: 5/5
  • Beszerezhetőség és ár: 5/5
  • Újrahasznosíthatóság: 5/5

Átlagolva 4,2 pont, mint látható, a lassú beszívódás és a izzadságfoltok kialakulásának megakadályozásában vannak hiányosságai.

Összetevők:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése