2020. december 1., kedd

Megkóstoltuk: Szamos Isler étcsokoládé feketeáfonyával és dióval / vegán, gluténmentes

 
Nagyon lelkes lettem, amikor először hallottam ennek a csokoládénak a létezéséről, igazán izgalmasnak ígérkezett az étcsokoládés diós-áfonyás ízkombináció, és hihetetlennek tűnt, hogy abszolút növényi, ugyanis sajnos sok étcsokoládé-különlegességbe tejszín vagy vajzsír kerül, ami itt most nem történt meg. 

A Szamos édességekről igen sok jót hallani - nem is beszélve arról, hogy több vegán-barát szaloncukor is kapható tőlük.

Ehhez a 100 grammos táblához én most féláron jutottam hozzá, mint látható, alapvetően 1000 Ft körüli áron kapható, én a soproni Intersparban találtam rá. A csomagolása (a sárga utóbb rányomott cetlit leszámítva - ezt sajnos nem tudtam volna sérülésmentesen eltávolítani) kellemes a szemnek, elegáns, abszolút el tudnám képzelni ajándékként is. 

Az összetevők között nem szerepel gluténtartalmú alapanyag, ám nyomokban tartalmazhat, nálam szerencsére nem okozott tüneteket. 

Kibontva enyhe fahéjas illatot áraszt.

A kockák szépek, nagyobbak a megszokottnál. 

Az íze sajnos nem olyan volt, amilyennek elképzeltem, azt gondoltam, hogy intenzívebbek lesznek a csokoládé mellett az egyéb összetevők, inkább egyfajta fahéjasság dominált, nem valószínű, hogy meg tudtam volna mondani egy vakteszten, hogy mit is kóstolok éppen. Ezt nagyon sajnáltam, mert nagy reményeket fűztem hozzá. 

Fura, de engem inkább emlékeztetett nyomokban a zserbó süteményre, mint az islerre.

A textúrája szintén meglepő volt számomra, azt gondoltam, apró aszalványdarabkákat és diót fogok találni, de az állaga szinte teljesen homogén volt. Nem volt túl olvadós, de nem volt túl "poros" sem, valahol félúton, de valahogy nem találtam meg benne azt a lágyságot, amit feltételeztem.

 
 Összességében számomra csalódás volt, sajnos egyáltalán nem találtam emlékezetesnek, de biztos vagyok benne, hogy ebben az is közrejátszott, hogy elég komoly pozitív feltételezéseim voltak vele kapcsolatban kóstolás előtt. Így számomra sajnos nem lett újravásárlós, eredeti áron semmiképpen. Még tűnődtem azon is, vajon lehet-e köze a tapasztaltaknak a leértékelt mivoltához, de még bőven jónak kellett volna lennie, így ezt a gondolatot elvetettem. 

Ha a jövőben újra rászánnám magam, mindenképpen bővítem majd az új tapasztalatokkal ezt a bejegyzést, bár jelenleg nem sok késztetést érzek rá. 

Kapható (csupa növényi összetevős) szaloncukor-verzióban is, de sajnos az gluténes, így nem válószínű, hogy ki fogom próbálni, pedig kíváncsi vagyok, mennyiben tér el vajon a táblás változattól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése