2020. december 6., vasárnap

Kipróbáltuk: DM Balea Sensitive bodybalsam testápoló érzékeny bőrre, aloe verával (vegán)

 

Előzőleg a szintén Dm saját márkás, ám Alverde Bio Matcha, Bio weisser Tee - Tea Care testápolóról írtam nektek, azt lecserélve választottuk ezt a Balea terméket, hátha Sensitive / érzékeny bőrre szánt krém révén kicsit intenzívebb lesz majd az eredmény.

Továbbra sem vagyunk valami nagy testápoló-fogyasztók, de valamire azért szükség van (öregszünk biztosan :D), különösen szegény páromnak száraz a bőre, de jelen bejegyzés írásakor már én is szenvedek rendesen - a hideg és a gyakori kézmosás okozta szárazság miatt, gondolom ezzel sokan együtt tudtuk érezni.

Ezt a terméket még kb. nyár elején vettük, tehát szintén néhány hónapot használtuk, így viszonylag jól meg tudom ítélni, mennyire vált be számunkra.

Illat: Kifejezetten visszafogott, enyhén édeskés, talán némileg púderes, "tiszta" illata van, olyasmi, mint amilyen általában a szenzitív termékeknek szokott lenni. Kellemesnek találtam, jóval semlegesebb, mint a korábban használt Bio Matcha, Bio weisser Tee - Tea Care testápoló édeskés-sztracsatellás illata. Ez azért fontos, mert az esetek 95%-ban éjszakára használtam, a túl erős illat zavaró tud lenni pihenés közben. Számomra 5/5 pont

Állag: Egyértelműen sűrűbb, zsírosabb, mint a korábban említett testápoló, nem kenőcsös, de nem is híg, ahogy a fotón látjátok, simán megül az ujjamon, nem folyik el.
Ha 1-től 5-ig kellene osztályoznom, aminek az egyik (1-es) végén a tejszerűen/olajszerűen folyékony, a másik (5-ös) végén a tömbszerűen zsíros állapot helyezkedik el, akkor ezt inkább a 4-es pontra helyezném. Könnyű eloszlatni, homogén. Számomra 5/5 pont


Hidratálás/funkció:  Sajnos nem szívódik be teljes mértékben, érezhető réteg marad reggelre is, jó pár órával később a bőrön, ami azért baj, mert ha napközben szeretném használni, esélytelen lenne addig bármit is csinálni, ha éppen a kezemet kenném be. Jóval eredményesebb, mint a zöld teás termék, amihez hasonlítom, viszont nem érzem azt, hogy "ez az igazi", ha hirtelen le kellene kapni valamit a  bolton a polcról, lehetséges, hogy ezt választanám, de nem azért, mert kiemelkedő, hanem mert kevés ezen a téren a tapasztalatom, és tudom, hogy rosszabbul is járhatok :D  Számomra 3,5/5
 
Beszerezhetőség, ár: Dm üzletekben kapható, 600 ft / 400 ml, sokáig elég, még napi használat mellett is. 5/5 pont
 
Összetevők: A Krémmánia oldal alapján kifejezetten szépek az összetevői, túlnyomórészt "zöld pöttyöt" kaptak, a sárga jelzésűek inkább a lista vége felé találhatóak, míg az egyedüli "piros" a parfüm, amit tartalmaz (amit kissé furának, feleslegesnek érzek egy szenzitív termék esetében). Irritációt nem okozott, volt némi érezhető pozitív hatása, így számomra 5/5
 
Termékjellemzők a DM oldaláról
 

Összességében többet adott, mint a korábban próbált termékek. Amiben gyenge/közepes volt, az a felszívódása, illetve hidratáló hatása, márpedig ez nem túl jó dolog, tekintve hogy pont emiatt vásároltam meg, viszont rossznak vagy haszontalannak egyáltalán nem nevezném, egészen egyszerűen csak vannak hiányosságai, amit bízok benne, hogy van olyan termék, ami meg tud adni.
 
Azoknak ajánlom, akiknek nincsen egy közepesnél komolyabb száraz bőr-gondjuk, csak általános ápolást szeretnének, szeretik a kellemes, semleges, nem tolakodó illatokat és nem szeretnének sokat költeni.
 
Bár az átlag felfelé kerekítve 5-öt adna, egyértelműen nem egy álomtermék, így számomra kb. 4/5 pont.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése