2021. június 17., csütörtök

Megkóstoltuk: Lidl vegán szendvicskocka (összetevők)

 

Az Adiban kapható zöldséges Veggie bucihoz  hasonló pékterméket találhatunk a Lidl-ben is, egy ideje az állandó kínálat része a vegán szendvicskocka.

 Nem gluténmentes, 99 Ft-ba kerül / 80 gr. 
A napraforgó maggal meghintett termék a többi hagyományos péktermék között található.

 

Puha, rugalmas a tésztája, némileg ropogós, de nem annyira, mint a kenyérhéj, nem potyog, morzsálódik. A zöldségeket itt is magába a tésztába keverték, tehát nem egy töltött dologról van szó. Kellemes, aromás illata van. 

Saját magában is fogyasztható, mivel nem száraz, plusz kellemes zöldséges ízű, minden további szendvicsfeltét nélkül is, de minden jóval megpakolva is remek választás, az alap ízvilága nem ütközik a sós szendvicsbevalókkal (pl. Növényi alapú felvágottak, sajtok, szendvicskrémek, humusz, falafel, növényi hamburgerpogácsák, stb.), sőt, kiegészíti azokat.

 

Amit elsőre meglepőnek találtam, hogy a kipakolt darabok között találtam inkább kocka és inkább téglatest alakúakat is, szemmértékre némelyik kisebbnek tűnt,  vettem többfélét, mert kíváncsi voltam, vajon csak optikailag térnek-e el (más péktermékeknél nem szokott ekkora eltérés lenni), viszont kijelenthetem, hogy grammra pontosan egyforma súlyúak voltak.

 

 Összetevők & információk:

 

 

katalóguskép a Lidl honlapjáról

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése