2021. április 22., csütörtök

Megkóstoltuk: Aldi Veggie buci - Zöldséges kocka (vegán)

Örömmel tapasztaltuk, hogy újabb vegán péktermék kapható az Aldiban a teljes kiőrlésű többmagvas vegán croissant, a gluténmentes káposztás kocka és gluténmentes almás pite után, ezúttal egy zöldséges kockát üdvözölhetünk.

 Sajnos nem gluténmentes, így aki kerüli a gluténtartalmú élelmiszereket, azok számára nem megfelelő.

84 g/darab, a bejegyzés megírásának időpontjában 119 Ft-ba kerül (1 416,67 Ft/kg).
 


A péktermék teljesen úgy fest, mint ahogy a holnapon/reklámújságban levő fotón látható, abszolút korrekt. Amin meglepődtem, hogy a "zöldséges kocka" elnevezés alapján azt hittem, hogy ez egy zöldségekkel töltött dolog lesz, nem magába  a tésztába kerülnek belekeverésre a különféle zöldségek - de az csak az én személyes félreértésem, hiszen sehol sem volt töltöttnek feltüntetve :)

Az illata finom pritaminpaprikás-fűszeres, jó puha, levegős a tésztája, nem gumisan ruganyos, még másnap is bátran fogyasztható, nem szárad ki.
 
A teteje különféle magvakkal szórt, megfelelő mennyiségűnek találtuk, összességében elég esztétikus. 

A belsejében felfedezhetőek a zöldségek - leginkább a sárgarépa, ahogy láthatjátok is, de ez érthető, hiszen abból van benne a legtöbb (12,8%). 
 
Az illata intenzívebb, mint az íze, kicsit erőteljesebb ízekre számított Gábor, amikor megkóstolta.

Teljesen jó magában, valamilyen gyümölcslével, de szendvicsalapnak is, méretében megfelelő ahhoz, hogy valamilyen krém/pástétom, növényi alapú felvágott/sajt vagy hasonló, illetve plusz friss zöldségek kerüljenek bele. Jellegéből adódóan édes töltelékkel nem érdemes próbálkozni.

Nekünk tetszik, nem a kedvencek kedvence kategória (mivel nem mondanánk kiemelkedőnek), de teljesen újravevős, hiánypótló termék.
 

Alulról :)

 
A boltban:

 
A holnapon/reklámújságban:
Tápérték & összetevők:

Összetevők: búzaliszt, víz, sárgarépa (12,8%), vöröshagyma (1,9%), zeller (1,8%), búzaglutén, élesztő, szezámmag, jódozott só (étkezési só, kálium-jodát), lenmag, szárított paradicsom (0,9%), csemegehagyma (0,8%), emulgeálószer: zsírsavak mono- és digliceridjeinek mono- és diacetil-borkősav-észterei, glükózszirup, lisztkezelő szer: aszkorbinsav, enzimek.

Nyomokban tartalmazhat dióféléket, kén-dioxidot, szóját, tejet, tojást, mustárt, szulfitot, mogyorót és csillagfürtöt.  - forrás:
az Aldi honlapja
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése