2021. június 17., csütörtök

Megkóstoltuk: VïK vegán zserbó (gluténmentes)

 

A VïK termékekkel először egy soproni pékségben/cukrászdában találkoztam, nagyon örültem neki, hogy többféle gluténmentes vegán sütit is lehetett kapni tőlük, de nem tartott sokáig, sajnos viszonylag kevés ideig volt a kínálat része, azóta a hely is megszűnt.

Amikor az Auchanban felleltem, igazán fellelkesedtem, főleg mivel a zserbó volt "előző életemben" az egyik kedvencem, és így újra hozzá tudtam jutni, immár gluténmentes, növényi alapú verzióban. 
 
 
 
A nyers süteményekhez hasonló tömény és intenzív íze van, méretéhez képest jó súlya van, elég hamar eltelít. A zserbó alja főként aszalványokból és olajos magvakból áll, tetején csokimázzal. Elég édes, el tudom képzelni, hogy van, aki számára már túlságosan is, de egyáltalán nem mondanám émelyítőnek. 
 


Kifejezetten újravásárlós, de azért nem kerül gyakran a kosárba, mivel az eredeti ára 700 Ft körül / 100 gr, de igazán nem lehet azt mondani, hogy irreális drága lenne, hiszen a cukrászdákban a legtöbb ilyen jellegű sütemény hasonló áron kapható. 

Viszont figyeljetek oda, mert nem minden Vik termék vegán, némelyik termék tojást tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése