2018. február 16., péntek

Ezeket ettük | Bani's to go | Gluténmentes vegán Kaposvár


Nemrég hazautaztunk néhány napra Kaposvárra, és ha már ott voltunk, nem tudtam kihagyni a lehetőséget, hogy a Bani's to go-ból szerezzük be az ebédet, korábban már vásároltam náluk és igen pozitív véleményem alakult ki, így két legyet üthettem egy csapásra: a vendégeskedésünk alatt nem kellett törődnöm a főzéssel, de mégis izgalmas, finom ételeket ehettünk.


Az akkor aktuális választék / Bani's Facebook

A fotók sajnos nem a megszokott minőségűek, Kaposváron nemigen álltak a rendelkezésemre a megszokott eszközök, amiket használni szoktam (pl. a világítás), így most csak szimpla vakus képekkel tudok szolgálni, remélem, azért így is hasznosnak találjátok majd :)

Szerda 
almakrémleves,  brassói zöldségragú, répafasírt, zöldséges köles, francia saláta, sajtszósz

 

Az almakrémleves kifejezetten kellemes volt, igazán azelőtt nem ettem levest itt, mert elvitelre kértünk mindent, és nem akartam megkockáztatni, hogy kilötyögjön, így jó kezdés volt egy ilyen finom levessel kezdeni.


Ilyen golyócskákat ettünk amikor legelőször kipróbáltuk ezt a helyet, ám azok céklásak voltak, imádtam őket! Most a répásak is nagyon finomak voltak, kellemesen ruganyos állagúak, fűszeresek, ahogy kell, összekutyultam a "sajtszósszal", hát el tudnám képzelni sokkal-sokkal gyakrabban őket :)

 
 

A salátára kíváncsi voltam, hogy vajon hogyan sikerül megoldani a "majonézes" jelleget benne, némileg kevésbé érződött zsírosnak, mint a hagyományos változat (vagy amilyet én csinálok időnként tojásmentes majonézzel), finom volt.

 

Csütörtök
minestrone leves, vadas krumpli gombóccal, kínai édes-savanyú tofu, rizs, grillezett kelbimbó-répa, fokhagymás tejfölös szósz, csokoládé mousse

a kelbimbós-répás cucc csak "maradék", természetesen tele szokták rakni a dobozkákat
  

A  vadas kicsit meglepő volt, inkább répapüré-jellegű volt, amolyan répamártás, amivel semmi baj, de mint vadasnak, jól esett volna kicsit mustárosabbnak, savanykásnak lennie. Mindenesetre finomnak finom volt ez is.

A minestrone leves a szerdai fasírtgolyócska mellett volt az abszolút befutó a három nap ételei közül, jó sűrű volt, fűszeres, ízletes.


A fokhagymás szószra az volt a  párom első reakciója, hogy nagyon el tudná képzelni lángoson, mert egyszerre fokhagymás és tejfölös jellegű. Azóta nem tudok szabadulni a gondolattól :)

A mousse megosztóra sikeredett: nekem ízlett, de pl a pénteki csokigolyókat finomabbnak találtam, nem került fel a "toplistámra", a párom viszont odáig volt és vissza, teljesen lenyűgözte, az öcsémnek kifejezetten nem ízlett. Érdekes, mennyire különbözőek vagyunk.

Péntek
chilis bab kölessel, toszkán zöldségragu, rizs, sült cékla-karfiol-répa,
 bruschetta szósz, mazsolás-csokis golyó


Pénteken nem kértem levest, viszont minden mást igen, a chilis babra voltam leginkább kíváncsi.


A zöldségragu  és a sült zöldségek teljesen korrektek voltak, hozták a megszokottat, viszont a szósszal nem sikerült kibékülnünk, ez inkább az én ízlésem kérdése, a páromnak tetszett.


A chilis bab nem volt se túl száraz, se eláztatva, megfelelően fűszeres volt és több zöldséget találtam benne, mint feltételeztem, ez pozitív.




És végül a mazsolás-csokis golyók, na ebből sajnálom, hogy nem vettem többet, ideális desszert volt, elterveztem, hogy valami hasonlót majd megpróbálok itthon is összedobni.

Őszintén, nagyon sajnálom, hogy itt Sopronban nincs ilyen jellegű lehetőség, biztos vagyok benne, hogy rendszeresen rendelnék.

Ha van kedvetek, keressétek fel a Bani's to go weboldalát, Facebook oldalát.

A bejegyzés nem tartalmaz szponzorációt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése