2021. február 16., kedd

Megkóstoltuk: Tesco Oriental Style Vegetable Mix zöldségkeverék (keleties jellegű)

 

Néhány éve vásároltam először ezt a Tesco saját márkás keleties jellegű zöldségkeveréket, szintén akciós volt, ahogy most is, nagyon örültem, hogy kiszúrtam, mert annak idején is elégedett voltam vele, nemrég újra felfedeztem (kb. 300 forintba került, de az eredeti ára, a 349 Ft sem vészes a 450 gr-os zacsiért).

  

Vegyesen tartalmazza a különféle zöldségeket és gombafélét, ami az összetevők között van feltüntetve, pozitívum, hogy nem a legolcsóbb alapanyaggal rakták tele (például ez esetben a sárgarépa), hanem érezhető mennyiségben fedezhető fel benne "érdekesebb" dolog is, gondolok itt a gombára, bambuszra, hüvelyes borsóra. 

A zöldségek szépek, értem ezalatt, hogy nem törmelék méretűek/formájúak, gusztusosak (már amennyire egy adag fagyott zöldség első ránézésre gusztusosnak nevezhető), kellemes illat árad a zacskóból kibontás után (de igazából már előtte is).

Olyankor jöhet kifejezetten jól, ha nem indokolt külön megvásárolni a hozzávalókat egy ilyen jellegű ételhez, mert ugyan be tudunk szerezni sima zöldségkeveréket, vagy akár nyers zöldségeket, amiből olcsóbban jövünk ki kilós árat tekintve (pl. sárgarépa, káposzta, hagyma), de ott vannak azok a hozzávalók is, amik esetén biztosan nem (pl. bambuszcsíkok, babcsíra, fekete gomba), és ha az utóbbiakat külön szerezzük be, kis mennyiségben nehéz lehet, nagyobb mennyiségben megmaradhat, főleg ha a közeljövőben nem akar az ember újra ilyen jellegű ételt készíteni, vagy nincs hely a hűtőben, plusz nyilván az előny, hogy nem kell sokat bajlódni az előkészületekkel.

Én azóta többször újravásároltam, füstölt tofut kockáztam és pirítottam, majd ahhoz öntöttem hozzá, pirítottam tovább, kifejezetten ízletes lett, egyéb köret nélkül kb. két adag jön ki belőle így.

 Elkészítés:


 
Tápérték adatok, tudnivalók:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése