2021. március 22., hétfő

Megkóstoltuk: Freshona Kidney Beans & Sweetcorn in Tomato Sauce - Paradicsomos babkonzerv (vegán, gluténmentes)

A legkedveltebb "vészhelyzet-konzervünk" egyértelműen a Lidl-ben kapható Freshona márka paradicsomos kukoricás babkonzervje, jó az ára (329 Ft / 430 gr) - főleg hogy körettel két adagot kitesz, további fűszerezés nélkül is ízletes, könnyen elérhető, sokáig eláll, a csomagolása szelektíven gyűjthető, tökéletes.

 Bőségesen tartalmaz babot és kukoricát is, nem a szósz teszi ki a nagy részét, ráadásul a szósz sűrűbb, már-már krémes, nem híg, vizes, ami számomra jó pont. 

 

 

Inkább mondanám édeskésnek (nem csípős egyáltalán), a paradicsomos íz dominál első sorban, de nem nyomja el a babos-fűszeres ízeket sem. Ha kedvem tartja, petrezselymet vagy fokhagyma granulátumot szoktam hozzá keverni, de másfelé fűszerezést is el tudok képzelni, hogy megy hozzá. Melegítve jobb élményt nyújt, de ha éppen nincs rá lehetőség, szobahőmérsékleten is teljesen rendben van. 

Kempingezéshez is el tudom képzelni, vagy olyan körülmények között, ahol nincs lehetőség hűtőt használni (vagy mikrózni), de az ember szeretne egy finomat és laktatót enni.

Rizzsel, tésztával, friss kenyérrel, de még tortilla vagy lepényke mellé is megállja a helyét.  

 

 Összetevők & tápérték adatok:

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése