2021. március 13., szombat

Megkóstoltuk: Nobilis étcsokoládés almaszirom (gluténmentes, vegán)

Úgy néz ki, a karácsonyra kapott csokoládéval bevont nassolnivalók, amikkel az öcsém lep meg, mindig telitalálatok, amint leültem, hogy megírjam, mennyire tetszett ez az almaszirom, egyből beugrott, hogy voltam már így korábban, mégpedig három éve a Patria étcsokoládés szójadrazsékkal. (Köszi, Peti! :) )

 
Az 50 gr-os tasak szép, nagyjából egyenletesen (és számomra meglepően) vastagon bevont almaszeletkéket tartalmaz. Kibontáskor az étcsokoládé illata a domináns az almához képest. A szeletkék épek voltak, nem voltak töröttek.

A sima almachipshez képest, amit korábban rendszeresen a Pennyben szoktam venni (ott a legolcsóbb, kb. 160 forintért) különbség volt, hogy itt vastagabb maga az almaszelet is, valahogy kicsit porózusabb, ugyan itt is száraz, de nem aszalt-kiszáradt jellegű, inkább mint amilyenek azok a "hagyományos" burgonyachipsek, amik kicsit vastagabbak, pufibbak, nem tudom, van-e erre külön jelző. Viszont természetesen egyáltalán nem olajos, csak az állagát találom némileg arra emlékeztetőnek - és ez meglepő volt, mivel a sima almaszirmok vékonyabbak, szárazabbak, itt a csokiréteg  miatt más a helyzet, a fenti képen szépen látszik is, a fotó alapján akár valamilyen tésztaféle is lehetne ránézésre.

 
Az étcsokoládét inkább nevezném kellemesen kesernyésnek, mint édesnek, ez is ami első sorban dominál benne, nem az alma-íz, így azoknak ajánlom, akik kevésbé édesszájúak. Közepesen ropogós, a csokoládé szépen olvad, nincs mellék-, vagy utóíze. Igazán elégedett vagyok vele - csak azzal nem, ahogy mondani szokás, hogy hamar elfogy :) Nem vicc egyébként, a csokibevonat vastagsága miatt elég súlyos egy-egy tallér, így látszólag nem olyan sok van benne darabra, de súlyra teljesen rendben van.


A Tesco, Spar, Auchan, EcoFamily (volt EuroFamily) boltokban lehet többek között beszerezni, kb. 400-600 Ft közötti áron. Figyeljetek, mert tejcsokoládés változata is létezik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése