2022. november 26., szombat

Megkóstoltuk: Vega Meal magyaros veganGrill sajthelyettesítő

Az Aldiban vásároltuk ezt a magyaros vegán Grill nevű sajthelyettesítő terméket, 180 gr, 3 db tallért tartalmaz, 800-1000 Ft körüli összegbe került.

 

A tallérok közepesen vastagok, ruganyosak, kibontás után viszonylag enyhe illatuk volt csak. 

Mivel nincs grillezőnk, és szabad tűzön sem terveztünk sütögetni, ezért tapadásmentes serpenyőben gondoltam elkészíteni minimális olajjal.

Nem tudom, hogy én voltam-e ügyetlen, azért ennyire nem szoktam elszúrni a dolgokat, de nem igazán sikerült ideálisan elkészíteni, a megfelelő hőmérsékleten sütöttem a megadott ideig, mégis megfeketedett, a másik oldala "nyers" maradt, mivel nem mertem annyi ideig hagyni, nehogy ugyanúgy járjak. Ez viszonylag csalódás, mivel nagyon rég óta vagyok otthon a konyhában, sokféle dolgot elkészítettem és kipróbáltam, de valamiért ez nem sikerült jól. Elképzelhető, hogy a serpenyő nem volt megfelelő, passz, mindenesetre ilyen szempontból azért még megérhet egy próbát, ha valakinek van grillezője. 

 

 

Viszont íz szempontjából nem kiemelkedő (gondolom finomabb lett volna, ha jobban sikerül), viszonylag semleges, nem éreztem rajta a magyaros fűszereket, az állaga lágy, ruganyos, de nem igazán emlékeztet a grillsajtra, annál kocsonyásabb, nem olyan nyúlós-puha. 

Alapvetően adnék még neki egy esélyt, másképp elkészítve, de sajnos az íze annyira semmilyen volt, hogy így nem vagyok motivált kísérletezni vele. 

A fantáziát látom benne, de nem bajlódok vele, ennek ellenére a megfelelő eszközökkel egy próbát megérhet.

 
Összetevők & tápérték:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése