2017. október 28., szombat

Esztétikus, egészséges és energikus | Slow Foodiez vegetáriánus étterem, Budapest


Ez volt az idei első pesti vegán élményem, alighogy megérkeztünk a szállásunkra, kezemben a telefonnal, rajta a jó kis vegán/vegán-barát lelőhelyeket tartalmazó térképpel a Slow Foodiez felé vettem az irányt.

Egy kisebb mellékutcában találtam rá, belépve egy modern, de nem rideg, letisztult, otthonos és derűs helyen találtam magam. A hely két szintes, alul talán azoknak lehet érdemesebb maradniuk, akik csak gyorsan bekapnának valamit, viszont fent az emeleten lehetőség adódik kényelmesebben leülni és beszélgetni, még kanapét is találtunk. Időnként előadásokat, összejöveteleket is tartanak itt. Kis csoporttal, nagyobb családdal is érdemes lehet benézni, előtte asztalt foglalni.


Az egész helyre egyfajta kellemes világosság jellemző. Ami nekem nagyon tetszett, azok a dekorációként funkcionáló képek voltak, amelyeket amúgy meg lehetett vásárolni. Mellette külön szekrények, polcok vártak a leendő vásárlókra, vegán, vegetáriánus témájú könyvekkel, szakácskönyvekkel megrakodva.


A kínálat széles körű, reggelik, hideg és meleg italok, elő-, és főételek, desszertek turmixok kaphatóak. Bár a hely vegetáriánus, ugyanis kapható vega étel is, illetve tehéntejjel is fogyasztható a kávé, a fogások nagy része megfelelő a vegán életmódot választók számára.

Választható gluténmentes étel is, mi nyers pizzát, raw foodie zöldségtekercset és házilag készült nyári madulasajttálat kértünk, utóbbit mindenképpen próbáljátok ki, a fűszerköntösbe bújtatott golyócskák egyszerűen mesések! Kaphatóak menüben ételek, de az étlapról is lehet válogatni, a nyers vegán ételekre vágyók sem maradnak éhen :)




A munkatársak nagyon kedvesek és figyelmesek voltak, beszélgettünk is egy kicsit, pozitív élmény volt.
https://slowfoodiez.hu/menu/hu
a képre kattintva az aktuális ajánlathoz juthatsz

Ha felkeltette az érdeklődéseteket, lessétek meg Instagramon, keressétek fel a hivatalos holnapot vagy a Slow Foodiez Facebookos oldalát, esetleg nézzetek be, ha arra jártok, Budapesten a  Szondi utca 11. szám alatt található. 

A bejegyzés nem szponzorált, a képek a engedéllyel készültek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése