2017. december 12., kedd

Megkóstoltuk: Oskri vegán, gluténmentes fehérjeszelet/protein bar

Ezidáig mindössze egy fehérjeszelet-márkától kóstoltunk (nemsokára olvasható az is itt a blogon), így nem igazán volt összehasonlítási alapom, annyit hallottam, hogy elég nehéz finomat találni, sokan panaszkodtak, hogy nem sikerül jó ízűt kifogni, viszont mivel én nemigen fogyasztok ilyesmit, nem különösebben érdekelt a kérdés.


A Vegandobozban volt ez a fehérjeszelet, ami csupa természetes összetevőből áll (fehérjék: rizs, kendermag, tökmag, napraforgó, borsó; chia mag, rizsszirup, datolya, mazsola, szezámmag, étcsokoládé: nyers csokoládé, cukor, kakaóvaj, szójaleticin, vanília).


A csomagolása olyan, mint általában a fehérjeszeleteknek, szerintem minden rendben van vele, minden szükséges információ fel van rajta tüntetve.


Kicsomagolva nem volt különösebben gusztusos, furán világos foltok tarkították (a fotón a fények miatt ez kevésbé látszik), gyanítom, hogy valamikor meleg érhette, olyasmi hatást keltett, mint amikor az olcsóbb csokikból kicsapódík a vajzsír/kakaóvaj, és megfehéredik, maga a csoki pedig némileg törékenyebbé válik, valamennyit veszít az ízéből.

A csokiréteg csak vékonyan öleli körbe magát a szeletet (ennyi csokiért kár volt az a kevéske cukor, üres kalória bele), belül könnyed, habszerű massza található, benne egész chia magokkal.


Igazából egyetlen problémám van vele, hogy ennek a beltartalomnak az íze és az állaga egyaránt szakasztott olyan, mint az elöregedett PUR-hab, és emiatt őszintén szólva a megszokottnál némileg nagyobb erőfeszítésbe telt elfogyasztani (ételt csak nagyon-nagyon indokolt esetben dobok ki).

Itt értettem meg, hogy mire gondolnak sokan, amikor azt írják, egy-egy fehérjeszelet "fojtogatja" őket, amit eddig mindig elintéztem egy vállrándítással, hogy ugyan már, a fehérjeszeleteket nem az ízéért eszi az ember. Hát ezt biztosan nem.


Kizárt dolog, hogy újravásárolnám, inkább "poroznék" (A DM Das Gesund vaníliása elég kellemes, szintén írok majd róla), nem érzem indokoltnak, hogy ennyi pénzt kiadjak egy ilyen rossz ízű dologért (ehhez képest a korábban említett másik márka, amiről írni fogok mennyei volt, bár annak az állaga szintén fura volt, de legalább ízre kellemes).

 

 Nagyon elszántaknak ajánlom csak, nálam a kevés 1*-os közül ez az egyik abszolút legrosszabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése