2020. szeptember 7., hétfő

Megkóstoltuk: Queen of Peas vegán natúr, snidlinges szendvicsfeltét (gluténmentes, szójamentes)

 

Az elmúlt hetekben a Queen of Peas növényi alapú felvágottjaitól volt zajos több vegán Facebook csoport is, mi is mindenképpen ki szerettük volna próbálni, ugyanis egy limitált akció keretében egészen baráti áron, 350 forintért lehetett kapni a 100 gr-os kiszerelésben a Penny üzletekben. A jó hír, hogy kis kimaradás után újra fellelhető, most már állandó termékként.

Mindig örülök, ha új növényi alapú felvágottal találkozok, ugyanis sajnos ilyen tekintetben az általános boltokban nem túl széles a kínálat, főleg ha még a gluténmentesség (vagy a szójamentesség) is szempont, így különösen kíváncsi voltam, vajon hogyan szerepel ez az első ránézésre parizerszerű termék.

Én a snidlinges és a natúr változatokat vásároltam meg, viszont ezen felül a Pennyben kapható még pritaminpaprikás ízben. A Queen of Peas termékcsaládhoz tartozik a fokhagymás szendvicsfeltét, illetve a borsos mozaik szelet és túraszelet, ezekkel webshopokban, bioboltokban találkozhatunk első sorban.

(Kattints a képekre, ha nagyobb méretben szeretnéd látni!)

A szendvicsfeltétek hagyományos tálcás csomagolásban érhetőek el, tulajdonképpen talán ez az egyedüli gyenge pontja, volt aki megjegyezte, hogy sok szemetet termel, és sajnos nagyobb vagy más kiszerelésben nem érhető el - reméljük, csak egyelőre. 

A beltartalmat illetően, kibontás után az a jellegzetes "hagyományos" sós-fűszeres, enyhén savanykás felvágott-illat ért el bennünket, ami igazán meglepő volt, mert általában a növényi alapú termékek ha minimálisan is, de érezhetően másmilyenek, mint a klasszikus társaik. Kinézetre is abszolút a régről megszokottakra hajaz, ami  ritkaság számba megy, viszont biztosan tetszeni fog azoknak, akik etikai, környezetvédelmi vagy egészségügyi okok miatt váltottak, és hiányolják a régi ízeket.

A textúrája mindkét felvágottnak hasonló, amit furcsának találtam, hogy már a kibontáskor volt egy olyan síkossága/nedvessége, amit eddig más termékeknél nem tapasztaltam, de arra jutottam, a minőségét máskülönben nem befolyásolja, illetve olvastam, hogy ezt mások is tapasztalták, így valószínűleg rendben van. A szeletek számomra megfelelő vastagságúak, nem papírvékonyak, de nem is kellemetlenül töményen vastagok. Szépen "hajtogathatóak", nem törnek meg, így pl. egy svédasztalos reggelihez kitálalva is esztétikusan mutathatnak.

A natúr változat kellemes, nem az a morzsálódós, olcsó, hanem minőségi parizer ízű, a snidlingesből kiérezni a hagymát, teljesen korrekt mindkettő. Nekem a natúr valamivel jobban ízlett, de ez csak személyes preferencia kérdése.

 Mindenkinek jó szívvel tudom ajánlani, aki szereti/szerette a hagyományos ízeket, mivel az ára is kedvező, így legalább egy esélyt érdemes neki adni.

 Akik szívesebben vásárolnak hazai termékeket, azoknak is a figyelmébe ajánlom, hiszen a cég, amely a Queen of Peas-t gyártja, magyar.

Összetevők:

Bármilyen kérdés esetén érdemes a Queen of Peas-t Facebookon is felkeresni, kifejezetten jó a kapcsolattartásuk a vevőkkel, gyorsan és széleskörűen válaszolnak/reagálnak, illetve ugyanez a helyzet a különféle Facebookos csoportokban megosztott posztjaik alatt is. Ha tetszenek a termékeik, ajánlott követni az új hírekért, információkért, gyakran találkozhatunk új bejegyzésekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése