2022. február 11., péntek

Pirított tofu keleties zöldségkeverékkel - vegán, gluténmentes recept

Korábban írtam a Tesco saját márkás Oriental Style Vegetable Mix keleties jellegű zöldségkeverékről, nos a bejegyzés végén pár szóban említett  ételt szeretném most megmutatni nektek. Igazán egyszerű és gyors.

Az egészhez mindössze az alábbiakra lesz szükség:

  • Ázsiai jellegű zöldségkeverék (most a fent említett Oriental Style Vegetable Mix keleties jellegű zöldségkeverék) (450 gr)
  • Tofu (én a Lidl-ben kapható füstölt tofut választottam (180 gr)
  • Olaj, só, szójaszósz (utóbbi a Tescoban kapható gluténmentes, kB 1000 Ft egy üveggel) 

A teendők az alábbiak:

  1. Felkockáztam a tofut, beletettem a forró olajba. Fontos, hogy ne kevergessük, amíg el nem kezd pirulni, különben szét fog esni a tofu (bár az ízét tekintve ez mindegy igazából, csak esztétikusabbak a kis kockák, mintha morzsolva lenne - plusz így tuti nem ég le)
  2. Amint szép barnává vált, hozzátettem a zöldségeket és meghintettem sóval - a tofu alá használt olaj bőven elegendő, esetleg ha szükséges, pár kanál víz mehet még hozzá, de a zöldség nedvessége elegendő szokott lenni.
  3. Kevergetve sütöttem tovább amíg a zöldség el nem készül, a legvégén, pár perccel azelőtt, hogy levenném a tűzről, öntöttem csak hozzá a szójaszószt.
Lényegében ennyi, nem mindig készítek hozzá köretet, van hogy amolyan egytálételként fogyasztom, de a rizshez is jól passzol.

(Pontos arányokat a tofu és a zöldségkeverék mennyiségben felül nem tudok mondani, mert mindent szemmértékre vagy megszokásból teszek hozzá, viszont arra figyeljetek, hogy ne sózzátok meg nagyon, ha szójaszószt is használtok, mert maga a szójaszósz elég sós.) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése