2022. február 27., vasárnap

Megkóstoltuk: Vemondo Vegan Pizza Margherita - kövön sütött teljes kiőrlésű pizza

 

Ezt a pizzát a 2021-es július 26-28 Lidl Vemondo akció időszak alatt vettük, de még utána is sokáig elérhető volt, illetve jelentősebb akcióktól függetlenül látom néha a boltokban - azaz nem állandó termék, de viszonylag gyakran beszerezhető. 

 

Többféle pizza is kapható volt, viszont a másik 3 nem Vemondo márkájú (hanem Vegana, fotó itt), emiatt nem érdemes összehasonlítani őket, azok inkább "hagyományosak" voltak, míg ez a teljes kiőrlésű megoldásával "más tészta" :) 

380 gr / 899 Ft 

Búzalisztet tartalmaz, nem gluténmentes!

még nyersen
még nyersen, közelről

 Papírdobozban kerül árusításra, azon belül egy műanyag csomagolásban található. 

Ami rögtön feltűnik a szokványos mirelit pizzákhoz képest, hogy vastagabb, pufibb a tésztája. A "sajt szórás" megoldása kicsit meglepett, általában reszelt sajt szokott lenni a hasonló termékeken, kíváncsi voltam, vajon hogyan fog majd olvadni. Az egyéb feltét a szósz mellett paradicsomkarikákban merült ki, aminek a mennyisége kb. megegyezett a dobozon látható illusztráció levővel. Nem tűnt igazán vonzónak így, bevallom, de ami gyorsfagyasztott, azt elkészítés után igazságos értékelni. 

Miután kikerült a sütőből, persze azért máris jobb lett a helyzet. A sajt nem olvadt meg rajta teljesen, ahogy a fotókon is látszik, van ahol pöttyökben látszólag ugyanolyan maradt, viszont volt ahol szépen összefolyt, gondolom ha több került volna rá, jobban összeolvad volna az egész. Nem volt igazán sajt íze, de rendben volt. A paradicsomszeletek nem voltak különösebben ízletesek, a szósz is viszonylag semleges volt. 

 

 

 

 

Na de a tészta! A tésztája vitathatatlanul az egyik legszebb mirelit pizzatészta, amit eddig láttunk (beleértve a nem vegán pizzákat is), levegős, puha, ráadásul meglepően laktató, az ekkora méretű pizzák nem szoktak gondot jelenteni Gábornak, de ez méltó ellenfél volt :D

Viszont sajnos a feltét nem volt igazán emlékezetes, nem volt rossz, időnként lehet hogy újra fogjuk vásárolni, de nem lett Gábor kedvence. A tészta 5/5 - ös, a feltét olyan közepes, így kap 4 pontot végül. Drukkolok, hogy ugyanezzel a tésztával más feltéttel is lehessen majd kapni. 

 

 

 Összetevők & Tápérték:
 (kattints a nagyobb méretért!)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése