2022. február 16., szerda

Megkóstoltuk: Auchan vegán narancsos croissant

 

Újabb vegán pékterméket találtunk az Auchanban, a csokis és az epres fánkok, illetve a pálmalevél után ezúttal egy narancslekvárral töltött croissant került a szemünk elé. Jó látni, hogy a különböző nagyobb üzletekben egyre többféle vegán pékterméket lehet kapni.

Nem gluténmentes, így Gábor véleményét tolmácsolom íz tekintetében. 

329 Ft / 85 gr (a webshopban 299 Ft), amit kicsit sokallok, de ahogy keresgéltem, a többi nem vegán, nem sima vajas corissant (pl. sajtos vagy teljes kiőrlésű)  is 300 Ft körül kapható, tehát üzleten belül nincs túlárazva - viszont a teljes kiőrlésű magvas vegán töltelék nélküli croissant az Aldiban 150 Ft körül van / 70 gr, és némileg aránytalannak tartom azért a kis lekvárért ezt a különbséget. Találtam egyébként az Auchan holnapján is egy "Premium vegan croissant 70gr" nevű terméket, szintén 299 Ft-ért, a leírás szerint "100% vegan croissant növényi összetevőkkel és shea vajjal, tetején barnacukor szórással díszítve"ami kilós áron még többre jön ki, szóval mégsem a lekvár a dolog nyitja.

Elég szokatlannak tartom, hogy pont narancsos tölteléket választották, jó, hogy nem csak a standard megszokott péktermékeket készítik el vegán változatban, hanem új ízekben is gondolkodnak. 

Igazi narancsos "karácsony illata" van, legalábbis számomra az ilyen édeskés, narancsos illat instant karácsonyi hangulatot teremt, nagyon adná magát az ünnepek alatt reggeli/tízórai vagy uzsonnaként. Sajnálom, hogy nem tudtam még karácsony előtt posztolni, biztos lett volna, akinek jól mutatott volna az ünnepi reggeli asztalon vagy teaidős pihenés mellé.

A tésztája levegős, nem száraz de nem is tocsog a zsírtól, szép puha, nem törik és potyog szanaszét. Az íze viszonylag semleges, nem túl édes, ami jó, mert a töltelék elég intenzív és így nem válik túlságosan sokká az összkép. A lekvár benne finom narancs illatú és ízű, felismerhető, nincs mellékíze. Mennyiségre rendben van, bár a katalógusképhez képest kevesebbnek tűnik, szemmértékre azt mondanám megvan, csak nem olyan kis kerek átmérőjű, hanem laposabb, gondolom a sütés közben kicsit megfolyik és terül.  Mindenesetre nem tűnik soványkának fogyasztás közben, nem hagy hiányérzetet. 

 

 

 

Összességében ajánlom, mert ízletes, viszont egy kicsit lehetne olcsóbb, mivel így a hasonló termékeknél valamivel drágább (kb 50-70 forint mínuszra gondolok, nem többre, akkor már azt mondanám, hogy rendben).

 

 Katalóguskép az Auchan holnapjáról.

Összetevők: Búzafinomliszt, margarin {shea vaj, napraforgóolaj, szójaolaj, ivóvíz, savanyúságot szabályozó anyag (E300, E331 (ii)), természetes aroma, étkezési só}, narancslekvár (17,0%), {narancspüré (43,0%), szacharóz, fruktóz-glükóz szirup, narancshéj (3,3%), zselésítő anyag (E440i), savanyúságot szabályozó anyag (E330), természetes aroma}, ivóvíz, cukor, élesztő, búzakovász, étkezési só, dextróz, fruktóz, módosított burgonyakeményítő, tápióka-keményítő, búzafehérje, természetes aroma.

 A fotók 2021 novemberében készültek, a vásárlás is akkor történt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése