2017. augusztus 11., péntek

Megkóstoltuk: Alpro vegán szója margarin


Alapvetően azt gondolná az ember, hogy a sima margarinban biztosan nincsen semmi állati eredetű anyag, mindössze valamiféle növényi olaj, hiszen pont ettől margarin a margarin, ám ez sajnos korántsem így van, az utóbbi időben egyre több állati származékot tartalmazó (laktóz, vajzsír, zsír) margarin került a polcokra.


Jelen poszt nem az egészséges/nem egészséges mivoltáról szól, mindössze az ízélményről. Vajon milyen lehet egy 100%-ig vegán margarin, ami nagyrészt szójaolajból készül?

Leggyakrabban napraforgóolaj alapú margarint szoktam használni, elvétve olívásat, nagyon kíváncsi voltam, vajon a szója alapú milyen lesz majd.

Ausztriában, az Interspar üzletben vásároltam ezt az Alpro terméket.


Színre teljesen olyan, mint a hagyományos margarinok, illatra talán valamivel kevésbé "dús" és "gazdag", inkább könnyedebb. Az állaga teljesen rendben van, hűtőből kivéve keményebb, hűtés nélkül lággyá válik.

Az íze viszont csalódás volt számomra, van némi megszokott margarin íze, de valahogy olyan vizes és soványka, talán a rosszabb minőségű sütőmargarinokhoz tudnám hasonlítani, nem tudom elképzelni, hogy "csak úgy" fogyasszam kenyérre kenve szendvicsbe. Viszont süteményekbe, pogácsákba szerintem működőképes lehet, még a sós ételekhez is, mert nem édeskés.

Ár-érték arányban nem valami extra, nem hiszem, hogy újravásárolnám.



2 megjegyzés:

  1. Ezt ajánlom: https://www.rama.de/produkte/rama-100-pflanzlich/8714100296110
    https://www.receptmuhely.hu/rama/termekek/

    VálaszTörlés