2017. július 14., péntek

Teletál vegán gm rendelés - Aszalt sárgabarackos vajbab fahéjas mandulával, kölessel


Nem is igazán tudtam, mit várjak, hiszen még nem ettem ezelőtt ilyesmit, az ízvilágot sem tudtam megsaccolni - a köles lehet sós is, édes is, és mazsolás/aszalt gyümölcsös ételben is lehet más a domináns íz, mint az édes, ezért nagyon kíváncsi voltam, ugyanis el nem tudtam képzelni, mit művel a vajbab ezekkel az összetevőkkel. Meglepetés volt mindenképpen, mert nem néztem meg, milyen lesz pontosan (a Teletálnál láthatunk fotót is, mielőtt rendelünk, ami tök jó), aztán kiderült, hogy a vajbab az az, amit mifelénk sárgababnak neveznek. 

Főzelékben, levesben szeretem nagyon, gondoltam oké, akkor lássuk, bár nagyon éreztem, hogy ez közelít a kaja-komfortzónámhoz. (Mondjuk létezik tököslecsó, meg cukkini-brownie, dinnyehéj-savanyúság, répatorta, meg egyéb első ránézésre/hangzásra különös kreációk, amelynek az alapanyagait külön-külön szeretem, és még egyben is működhetnek, akkor miért is ne?)

Nagy részét a köles tette ki, rajta néhány aszalt sárgabarack, valamilyen szószban, talán 2-3 szem mazsolát találtam, viszont szépen meg volt szórva pirított mandulával, a sarokban meg ott lesett a vajbab.


A köles kissé száraz, "semmilyen" volt, rossznak nem mondanám, de azért a finom jelzővel nem illetném, mindenesetre ehető volt, a barack, mazsola kombóval együtt nem lett volna rossz, a mandula is illett hozzá, de valahogy nem akart összeállni - a vajbabbal együtt meg pláne. Nem volt egy olyan meghatározó íze, ami összefogta volna az egészet. Az sem lett volna baj, ha több íz alkot együtt egy kellemes elegyet, viszont valahogy nem mutattak egy irányba, ami nagyon diszharmonikus volt.
Mennyiségre nem volt kevés, pont emiatt nehezen fogyott el, nem igazán ízlett. Az előző kukoricás zöldséges ragu után nagy csalódás volt. Nem volt ehetetlen, de nem fogom újra rendelni.
2017.07.05-én rendeltem, másnap fogyasztottam el.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése