A Levendula Kézműves Fagylaltozó az Élelem Étterem közreműködésével nyers vegán, gluténmentes Street-food estet tartott Sopronban, ami kihagyhatatlannak ígérkezett.
Három különféle ételből lehetett választani, és még azon belül is több variáció állt a rendelkezésünkre:
- HAMBURGEREK 1.390.-
- "Grillezett" ananász, aszalt paradicsom, olivabogyó, rukkola, veganéz, ketchup
- Falafeles pogácsa, tahini szósz, édes balzsamecetes hagymával
- TACO 1.290. - maghússal, zöldségekkel, "sajt"-krémmel, guacamoléval
- PIZZA
- paradicsomszósz, paradicsom, gomba, paprika bazsalikom
- paradicsomszósz, paradicsom, fokhagyma, marinált spenót, fokhagyma
- paradicsomszósz, koktélparadicsom, ananász, rukkola
Előre kellett jelezni a részvételi
szándékunkat, asztalt foglalni, ami egy órás időtartamot jelentett. Mi
két különböző hamburgert és egy taco-t kértünk. Mivel egybekötöttük az
eseményt a párom születésnapjával, többféle süteményt is vásároltunk, de
azt már elvitelre, erről majd egy későbbi bejegyzésben olvashattok.
A
kiszolgálás gyors volt, szerintem nem vártunk még öt percet sem, ahogy
figyeltem a többi vendéget, mindenki elé villámgyorsan került a
kiválasztott étel. Egy bodza és egy eperszörpöt kértünk frissítő
gyanánt, mindegyik ízletes volt, kellemesen hűvös és nem túlcukrozott,
ami pozitív pont.
Sokan
voltak, 1-2 szabad asztal volt csak, folyamatosan jöttek-mentek az
emberek, mégsem volt zavaró zaj, aminek nagyon örültünk.
Az esemény apropóján a Levendula Kézműves fagylaltozó tulajdonosát, Norbit faggattam:
- Honnan jött a Streetfood esemény ötlete?
Norbi: A street-food eseményt együtt találtuk ki Tédi Szilárdékkal (korábban az Élelem Éttermet, most már a Franchise-t vezetik), ez egyben egy teszt is volt, szerettük volna felmérni hogy Sopronban az emberek hogy viszonyulnak az effajta étkezéshez.
- Láttam, hogy minden vendégtől megkérdeztétek, hogy hogy tetszik az étel, ez nagyon szimpatikus volt. Milyen visszajelzések érkeztek?
Norbi: A visszajelzések döntő többségben abszolút pozitívak voltak, a vendégek között jó páran voltak akik nem vegánok , nem tudták pl. elképzelni hogy milyen íze lehet egy nyers,növényi alapanyagokból készült hamburgernek.
Norbi: A street-food eseményt együtt találtuk ki Tédi Szilárdékkal (korábban az Élelem Éttermet, most már a Franchise-t vezetik), ez egyben egy teszt is volt, szerettük volna felmérni hogy Sopronban az emberek hogy viszonyulnak az effajta étkezéshez.
- Láttam, hogy minden vendégtől megkérdeztétek, hogy hogy tetszik az étel, ez nagyon szimpatikus volt. Milyen visszajelzések érkeztek?
Norbi: A visszajelzések döntő többségben abszolút pozitívak voltak, a vendégek között jó páran voltak akik nem vegánok , nem tudták pl. elképzelni hogy milyen íze lehet egy nyers,növényi alapanyagokból készült hamburgernek.
- Van-e kilátás arra, hogy a jövőben lesz hasonló?
Norbi: A jövőben tervezünk egy újabb rendezvényt, amit hamarosan el is kezdünk promózni, olasz napok lesznek nálunk (lasagne, spagetti, gnocchi)
- Tervezitek idővel a fagylaltok, sütemények, frissítők és egyebek mellett ilyen jellegű finomságokkal is bővíteni a kínálatot?
Norbi: Igen,terveztük volna bővíteni ebbe az irányba a kínálatot, de a városvezetés nem partner. Ki szerettem volna vinni a fagyit az utcára, így bent lett volna hely 5-6 asztalnak is, de meghiúsították, azzal az indokkal hogy nem fér bele a Várkerületen a városképbe, és ha ilyent akarok akkor azt tanácsolják költöztessem el az üzletet, máshol megengedik. (Csendben jegyzem meg hogy Sopronban 2 helyen van tudtommal az utcán a fagyi, mindkettő a Várkeren van,azok beleférnek a városképbe...)
Időközben sor is került az olasz esemény meghirdetésére, az alábbi képre kattintva tudtok csatlakozni, mi biztosan ott leszünk :) Ne hagyjátok ki!
A cukrászdáról már írtam korábban, az első benyomásainkat ide kattintva tudjátok elolvasni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése