2017. július 22., szombat

Nyers vegán, gluténmentes Street food est a soproni Levendulában + mini interjú


A Levendula Kézműves Fagylaltozó az Élelem Étterem közreműködésével nyers vegán, gluténmentes Street-food estet tartott Sopronban, ami kihagyhatatlannak ígérkezett.

Három különféle ételből lehetett választani, és még azon belül is több variáció állt a rendelkezésünkre:

  • HAMBURGEREK 1.390.-
  1. "Grillezett" ananász, aszalt paradicsom, olivabogyó, rukkola, veganéz, ketchup
  2.  Falafeles pogácsa, tahini szósz, édes balzsamecetes hagymával
  • TACO 1.290. - maghússal, zöldségekkel, "sajt"-krémmel, guacamoléval
  • PIZZA
  1. paradicsomszósz, paradicsom, gomba, paprika bazsalikom
  2. paradicsomszósz, paradicsom, fokhagyma, marinált spenót, fokhagyma
  3. paradicsomszósz, koktélparadicsom, ananász, rukkola


Előre kellett jelezni a részvételi szándékunkat, asztalt foglalni, ami egy órás időtartamot jelentett. Mi két különböző hamburgert és egy taco-t kértünk. Mivel egybekötöttük az eseményt a párom születésnapjával, többféle süteményt is vásároltunk, de azt már elvitelre, erről majd egy későbbi bejegyzésben olvashattok.

A kiszolgálás gyors volt, szerintem nem vártunk még öt percet sem, ahogy figyeltem a többi vendéget, mindenki elé villámgyorsan került a kiválasztott étel. Egy bodza és egy eperszörpöt kértünk frissítő gyanánt, mindegyik ízletes volt, kellemesen hűvös és nem túlcukrozott, ami pozitív pont.

Sokan voltak, 1-2 szabad asztal volt csak, folyamatosan jöttek-mentek az emberek, mégsem volt zavaró zaj, aminek nagyon örültünk.


Az esemény apropóján a Levendula Kézműves fagylaltozó tulajdonosát, Norbit faggattam:

- Honnan jött a Streetfood esemény ötlete?

Norbi: A street-food eseményt együtt találtuk ki Tédi Szilárdékkal (korábban az Élelem Éttermet, most már a Franchise-t vezetik), ez egyben egy teszt is volt, szerettük volna felmérni hogy Sopronban az emberek hogy viszonyulnak az effajta étkezéshez.

- Láttam, hogy minden vendégtől megkérdeztétek, hogy hogy tetszik az étel, ez nagyon szimpatikus volt. Milyen visszajelzések érkeztek?

Norbi: A visszajelzések döntő többségben abszolút pozitívak voltak, a vendégek között jó páran voltak akik nem vegánok , nem tudták pl. elképzelni hogy milyen íze lehet egy nyers,növényi alapanyagokból készült hamburgernek. 

- Van-e kilátás arra, hogy a jövőben lesz hasonló?

Norbi: A jövőben tervezünk egy újabb rendezvényt, amit hamarosan el is kezdünk promózni, olasz napok lesznek nálunk (lasagne, spagetti, gnocchi)

- Tervezitek idővel a fagylaltok, sütemények, frissítők és egyebek mellett ilyen jellegű finomságokkal is bővíteni a kínálatot?

Norbi: Igen,terveztük volna bővíteni ebbe az irányba a kínálatot, de a városvezetés nem partner. Ki szerettem volna vinni a fagyit az utcára, így bent lett volna hely 5-6 asztalnak is, de meghiúsították, azzal az indokkal hogy nem fér bele a Várkerületen a városképbe, és ha ilyent akarok akkor azt tanácsolják költöztessem el az üzletet, máshol megengedik. (Csendben jegyzem meg hogy Sopronban 2 helyen van tudtommal az utcán a fagyi, mindkettő a Várkeren van,azok beleférnek a városképbe...)


Időközben sor is került az olasz esemény meghirdetésére, az alábbi képre kattintva tudtok csatlakozni, mi biztosan ott leszünk :) Ne hagyjátok ki!

https://www.facebook.com/events/154711468425071/

A cukrászdáról már írtam korábban, az első benyomásainkat ide kattintva tudjátok elolvasni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése