2021. április 6., kedd

Ma Baker Giant Bar vegán zabszeletek: Cseresznyés, epres, banános (összetevők)

Ma Baker Giant Bar zabszelettel találkozhattatok már a blogon, mégpedig a blueberry, azaz áfonyás ízűről írtam nektek korábban, ezúttal  csak mutatom, hogy kaphatóak további ízekben is, viszont bővebb beszámolót nem tervezek a közeljövőben, mivel lévén zabszelet, továbbra sem fogyasztom, Gábor pedig mostanában más nassolnivalót választ kirándulás/túra alkalmával, így egyelőre nem aktuális, ezeket pedig ajándékba vettem.

Az előző alkalommal ezt írtam: 
 
" A FlapJackhoz hasonlóan szintén kellemesen összerakott szeletről van szó, igazán nem különböznek egymástól, hacsak nem igazán elkötelezett rajongója valamelyiknek a kóstoló, aligha fogja tudni megkülönböztetni.

Állagra kissé masszaszerű, nem túl száraz, de nem is igazán nedves, nincs szétázva, de nem is morzsolódik, korrekt. Az áfonya aránya szintén rendben van, nem vitték túlzásba, de azért nem is csak nyomokban tartalmazza.

Finom, jól eltelít, jó szívvel tudom ajánlani, igazán amit sajnálok vele kapcsolatban is, az az ára: bolttól függően 3-400 ft között kapható, amiért közel két kiló zabpelyhet kaphatunk például az Aldiban vagy a Lidl-ben.
 
Akkorra ajánlom, amikor olyan helyen van az ember, ahová nem tud magával sok kaját vinni, esetleg nincs lehetőség még melegíteni sem, vagy nincs hűtő, kevés idő van csak bekapni valamit, esetleg ha semmi más nincs a boltban, ami elfogadható lenne (bár ez utóbbit nehezen tudom elképzelni, mivel viszonylag kevés helyen kapható, esélyes, hogy adódik jobb/olcsóbb/nyersebb alternatíva).
 
Ez még 2018-ban volt, annyi mindenképpen változott, hogy már jóval könnyebben elérhető, kapható az EcoFamily (korábbi Eurofamily), DM drogériákban, Bulkshop, Herbaház, Bijó szakáruház boltokban, illetve különböző webshopokból is rendelhető. 

Én az Ecofamily boltban vettem, 295 Ft-ért / 90 gr, másutt kb. 280-400 Ft között kapható.

Figyeljetek, mert némelyik tejet tartalmaz, nem mindegyik növényi alapú!

Összetevők:


Cseresznyés:

Tápérték 100gr termékben:
Energia: 1826kJ (435kcal)
Zsír: 19,1g
Szénhidrát: 63,3g
Fehérje: 5,4g

Banános:

Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 1776 kJ (425 kcal)
Zsír: 19,7 g - ebből telített zsírsavak: 8,0 g
Szénhidrát: 53,4 g - ebből  cukrok: 24,5 g
Élelmi rost: 4,3 g
Fehérje:  6,4 g
Só:  0,5 g

Epres:

Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 1895 kJ (453 kcal)
Zsír: 19,7 g - ebből telített: 7,5 g
Szénhidrát: 62,1 g - ebből cukrok: 25 g
Fehérje: 6,4 g
Só: 0,15 g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése