2021. július 20., kedd

Így olvad a Violife sajt - vegán pizza Aby's Gluten free pizzalapon


Ha már az előző bejegyzésben írtam arról, hogy mennyire nem sikerülnek jól ezek az Aby's márkájú pizzalappal készült pizzák, azért egy pár fotót mégis megosztanék veletek róluk, mert ha leszámítjuk pizzalap nehézkességét (törik, kiszárad, nehéz vágni), maga a végeredmény amúgy nem lett volna rossz, plusz a gombás sütés előtti fotókat kifejezetten esztétikusnak találtam. 

Alapként (pizzafanok, ne akadjatok ki) bazsalikomos ketchupot használtam, amit kifejezetten szeretek, nagyon örülök hogy lehet kapni és rátaláltam, nem egy nagy dolog, de sokkal izgalmasabb mint a sima hagyományos ketchup (ráadásul nem a megszokott csípős / barbecue vonal). Kukorica és gomba került még rá, eleinte külön meg szoktam pirítani a gombát, de igazából nagyon hamar elkészül simán a sütőben is, az az idő bőven elég neki, amíg a sajt megolvad, a tészta megpirul, különösen ha vékonyra van szelvee a gomba (itt azért kicsit vastagabb), nem pepecselek vele külön. 

A tetejére Violife sajtot reszeltem, bár a fotón nem különösebben mutatós, elég jól olvad, nem szárad ki és nem is esik szét, az íze is remek. 

További képek:



A bal oldalon látható Kania ketchupot használtam, a Lidl-ben kapható:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése