2021. július 6., kedd

Beszereztük: Auchan ReTasak - környezetbarát újrahasználható biopamut pékáru tasak

 

A kezdetek kezdete óta újrahasználható szövet vagy a strapabíró masszív (utóbbi időben több helyen "visszaváltható") szatyrokat használunk, viszont péktermékes zsákunk eddig valahogy nem volt, pedig pár éve szerencsére egyre nagyobb keletje van mind a péktermékes, mind a zöldséges újrahasználható zsákocskáknak, egyre jobban bekúszik a köztudatba. Szóval éppen itt volt az ideje, hogy szerezzünk egyet (pontosabban egyből kettőt, egy kisebb és egy nagyobb méretűt is), kapóra jött, hogy az Auchan reklámújságában június elején láttam, és pont utána a napokban jártunk arra, így nem felejtődött el a dolog.

Alapvetően nem fogyasztunk sok pékterméket - inkább Gábor a fő fogyasztó, nálam a gluténmentesség miatt nagyrészt kiesik a dolog -, szerencsére az utóbbi években jó pár helyen (újra) opció a papírzacskó is a péktermékek esetén, természetesen ahhoz nyúlunk először, de még egyszerűbb, ha olyasvalamit használunk, ami nem kerül utána egyből a kukába.

A kisebb tasak sem mondható nagyon kicsinek, kényelmesen belefér több péktermék is a 30x30 cm-es változatba (pl. 4-5 közepes pogácsa), a nagyobb pedig 30x45 cm, amibe Gábor 10 zsemlét gyűjtött, valószínűleg egy kilós kenyér sem okozna gondot.

Arra vagyok kíváncsi, hogy hosszú távon vajon a hálós anyagú rész mennyire fog szöszösödni/szálasodni, és ez okoz-e majd vajon gondot a használat során, illetve hogy csavarodik-nyúlik-e majd a teljes anyag, de ez csak hónapok/évek elteltével fog majd kiderülni (remélem) - ha történik valami változás, itt beszámolok róla úgyis.

 

 

Amit viszont az első használat után is már felfedeztünk - pontosabban rutintalanként szembesültünk vele, hogy az ilyen jellegű zsákocskák inkább a szállítást hivatottak segíteni, mint a konkrét tárolást, ugyanis néhány óra alatt elkezd benne kiszáradni a péktermék, hiszen elég szellős (de ennek ellenére a többi terméktől távol tartja a beltartalmat, tehát védi, plusz az esetleges morzsákat nem engedi szétpotyogni), inkább olyan esetekre javaslom, amikor olyasmire van szükség, amiben a bolttól az otthoni kenyértartó vagy egyéb alkalmatosságig kellene egy átmeneti szütyő. Viszont ami biztosan jó hír, hogy ha sikerül még meleg pékterméket kifogni, tuti nem fülled be, és nem lesz már akkor szomorú a végeredmény, mire végez az ember a kasszánál.




Katalóguskép az Auchan honlapjáról / akciós újságból:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése