2021. július 18., vasárnap

Megkóstoltuk: Aby's Gluten free - kövön elősütött gluténmentes pizzalap


Gluténmentes pizzalapokat tekintve ezen kívül kétfélét próbáltam eddig, az egyik az Interspar saját márkás terméke, a másik pedig a Schar márkájú - valószínűleg idővel mindkettőről írni fogok majd.

Ezt a pizzalapot azért választottam, mert nagyon könnyen beszerezhető - gyakorlatilag a Lidl ami leginkább útba esik számunkra és ahová a leggyakrabban járunk, plusz az ára sem vészes a gm pizzalapokhoz képest (kb. 1000 Ft/350 gr), így elég jó fogásnak tűnt.

Többször vettem eddig, de minden újravásárlás után el kellett telnie jó fél évnek, hogy megint a kosárba kerüljön, ugyanis addigra felejtődött el, hogy mennyire nem sikerült jól az összes azelőtti alkalom. Lehetséges, hogy az én technikámmal van a gond, tehát ha tudtok tippet, nagyon megköszönném, mert amúgy jó lenne ha működőképes lenne a dolog, de minden egyes alkalommal kemény és száraz marad a tészta, akármilyen feltét kerül rá, illetve akármeddig sütöm, ami azért érthetetlen és lelombozó, mert pl az Intersparos vagy Schar gm pizzalapok esetén sosem tapasztaltam ezt. Gyakorlatilag amilyen állaga lesz, körülbelül úgy találnám működőképesnek, ha megszórnám növényi alapú sajttal és kockákra/rudacskákra vágva krékerként fogyasztanám. 

Viszont mivel mint pizza lett volna jó, így alap funkcióját tekintve csalódott és tanácstalan vagyok. Egyébként kifejezetten vékony a tészta, már-már tortilla lap jellege van. 

(A csomagolás hátulján feltüntetett krékerek között van, ami növényi alapú, azt hiszem a pizzásat kóstoltam, ha jól emlékszem, kifejezetten finom volt.)


Összetevők & tápérték:

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése