2021. július 6., kedd

Megkóstoltuk: Lidl Vemondo Vegán Bruschetta Pizza

A Lidl saját márkájú Vemondo termékek kínálatát gazdagítja ez a bruschetta pizza, mely sajnos nem gluténmentes, így én nem tudtam megkóstolni, de Gábor véleményét közvetítem róla nektek. A hagyományos gyorsfagyasztott pizzák között érdemes keresni - legalábbis itt a soproni Lidl-ben. 549 Ft / 370 gr


 

 

Amivel nem voltam tisztában, hogy ez a pizza tulajdonképpen egy afféle hibrid, ugyanis a bruschetta egy már létező étel, a Wikipédia így írja le:

"A bruschetta hallgat közép-Olaszországból származó étel, amit már a 15. században is fogyasztottak. Pirított kenyérszeletet jelent, amit alapesetben fokhagymával dörzsölnek be, extra szűz olívaolajjal locsolnak meg, majd sóznak és borsoznak.

További jellemző feltét lehet a paradicsom és egyéb zöldségek, a sonka, a pástétom, és/vagy a sajt. A bruschettát általában előételként, vagy étkezések közti harapnivalóként tálalják."

 

 
Igyekeztem fotózni, hogy mennyire vizes, a tésztát eláztatta, a tányérra is lefolyt sajnos.


Tulajdonképpen észszerű és izgalmas húzás pont a pizzával keresztezni, adja magát. Sajnos ami miatt ez esetben mégsem lett az igazi, hogy a paradicsom nagyon sok vizet engedett sütés közben, és a végén gyakorlatilag eláztatta a pizza közepét. Nem volt különösebben fokhagymás vagy erőteljesen fűszeres. Egyébként az illata kellemes, kifejezetten paradicsomos, ahogy az ízében is kifejezetten a savanykás paradicsom érvényesül első sorban. Elég szépen megpakolták, nem voltak üres foltok a tésztán.

Mint pizza, Gábor nem találta kiemelkedőnek, bruschetta jelleggel sajnos nem állta meg számára a helyét, lehetséges, hogy érdemes feltuningolni ezzel-azzal, de ha valaki nem csak egy bármilyen pizzára vágyik, hanem kifejezetten erre az ízvilágra, akkor nyilván nem opció a "csináld magad".


Ebből fakadóan (az elázás ténye, plusz Gábor ízlésének kevésbé felel meg) inkább az az "elmegy" kategória, időnként valószínűleg azért újra vesszük majd, de nem lesz kifejezetten rendszeres vendég nálunk. Ennek ellenére legalább egyszeri kipróbálásra mindenképpen ajánlom - akár mint felturbózandó alap, akár mint egy jó nagy bruschetta, mivel jó áron adják, könnyen elérhető, és hamar elkészül.

Összetevők & tápérték adatok:

(kattints a képre a nagyobb méretért)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése